Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων, στο πλαίσιο των δράσεων και δραστηριοτήτων της για τη διατήρηση της Συλλογικής Μνήμης, σας προσκαλεί στην επιστημονική ημερίδα με θέμα:
«Οι Γενοκτονίες των Χριστιανικών Λαών της Ανατολής (1875-1923) και η διαχείριση της μνήμης τους».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 11.00π.μ., στην αίθουσα «Αριστοτέλης» του Ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς (Λεωφ. Μεγ.Αλεξάνδρου). 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Στην ημερίδα συμμετέχουν ως εισηγητές: ο Σπυρίδων Σφέτας, Αναπληρωτής Καθηγητής Βαλκανικής Ιστορίας Α.Π.Θ., ο Βλάσης Αγτζίδης, Διδάκτωρ Σύγχρονης Ιστορίας ο Ιάκωβος Μιχαηλίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας Α.Π.Θ., ο Ιωάννης Μουρέλος, Καθηγητής Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας Α.Π.Θ., ο Άγγελος Συρίγος, Επίκουρος Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου Παντείου Πανεπιστημίου, ο Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, Μόνιμος Λέκτορας Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου Νομικής Σχολής Α.Π.Θ. και η Κυριακή Τεκτονίδου, Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών 

Τον συντονισμό αναλαμβάνει η κα.Παρούλα Περράκη-Νάσκου, Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας, της Θωμαϊδος Κιζιρίδου, με θέμα: «Εκκλησίες της Τραπεζούντας».