Σάλος με τον διορισμό του αδελφού του πρώην πρύτανη του ΑΠΘ, Γιάννη Μυλόπουλου, στη θέση του προέδρου της "Αττικό Μετρό", αλλά και του αδελφού του στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης!


Ο πρώτην πρύτανης, του οποίου το όνομα είχε ακουστεί και για τα ψηφοδέλτια Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, είχε διατελέσει και πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής της ΕΤ3, μετά την επαναλειτουργία της, αλλά παραιτήθηκε.

"Δεν διόρισα εγώ τον αδερφό μου και η αδερφική σχέση δεν μπορεί να αποτελεί εμπόδιο στην επαγγελματική σταδιοδρομία" υπογράμμισε ο νέος πρόεδρος της "Αττικό Μετρό", πρώην πρύτανης στο ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, απαντώντας στις αντιδράσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης, με αφορμή την τοποθέτηση του αδερφού του Νικήτα, στη θέση του πρόεδρου του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" . Όπως είπε, είναι γνωστή η πολιτιστική συνεισφορά και διαδρομή του αδελφού του και διορίστηκε από τον υπουργό Πολιτισμού. "Είναι δύο ανεξάρτητα τελείως γεγονότα. Δεν είναι ότι εγώ διόρισα τον αδερφό μου ή ότι ο αδερφός μου διόρισε εμένα" επανέλαβε ο κ. Μυλόπουλος.

Πάντως, δεν είχαν την ίδια άποψη τα μέλη της επιτροπής ΔΕΚΟ και Τραπεζών της Βουλής, όπου έγινε της... τρελής το μαλλί, με τον διορισμό του!

Από όλες τις πτέρυγες διατυπώθηκαν ζωηρές ενστάσεις, καθώς οι εκπρόσωποι των κομμάτων επικαλέστηκαν τις υποθέσεις του κ. Μυλόπουλου που απασχόλησαν τη Δικαιοσύνη (27 τον αριθμό).

Από τη ΝΔ ο Γιάννης Τραγάκης ανέφερε ότι ο υπουργός επιμένει να διορίζει «φίλους», ενώ από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Γιάννης Μανιάτης είπε πως πρέπει να κάποια στιγμή να τελειώσει ο μύθος του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς.

Περισσότερο οξύς ήταν ο Σπύρος Λυκούδης  από το Ποτάμι. «Μόνο για λόγους πολιτικής αξιοπρέπειας βρισκόμαστε σε μια απόσταση από τον τρόπο που ασκεί την πολιτική του ο κ. Μυλόπουλος», δήλωσε και υπενθύμισε ότι ο πρώην πρύτανης είχε εξαπολύσει αναίτιους υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά του Ποταμιού, μιλώντας ακόμη και για κόμμα που έχει σχέση με τα νερά των υπονόμων.

«Είμαι καθηγητής υδραυλικής και ξέρω πως λειτουργούν τα κανάλια της αποχέτευσης», απάντησε ο Γιάννης Μυλόπουλος, εξοργίζοντας τόσο τον Σπύρο Λυκούδη, όσο και τον Γιάννη Μανιάτη. «Δεν ντρέπεστε για την απάντηση αυτή; Δεν μπορεί να μην επηρεάζει τη κρίση μας ότι με την τοποθέτηση του καλύπτονται νομικές εκκρεμότητες όπως με το μουσείο Τεχνολογίας», είπε ο βουλευτής του Ποταμιού και πρόσθεσε ότι ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ «καθάρισε» έπειτα από σχετική νομοθετική παρέμβαση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο υπουργός Υποδομών δεν θέλησε να πει το παραμικρό, με συνέπεια ο ίδιος - υπερασπιζόμενος τον εαυτό του - να πει ότι επιθέσεις που δέχεται έχουν σχέση με την κριτική που άσκησε στο νόμο Διαμαντοπούλου.

Υπέρ της τοποθέτησης του κ. Μυλόπουλου, ως προέδρου της Αττικό Μετρό, τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, κατά ψήφισαν η ΝΔ, η ΧΑ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι και «παρών» δήλωσαν το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων.

Στις σημερινές του δηλώσεις, ο κ. Μυλόπουλος χαρακτήρισε "απρόκλητη, άθλια και χυδαία" την επίθεση που δέχθηκε από τον βουλευτή της ΧΑ, Ηλία Κασιδιάρη(ο βουλευτής τον απεκάλεσε «Πρύτανη της διαπλοκής και της λαμογιάς»), και "συκοφαντίες που έχουν κριθεί τελεσίδικα και έχουν καταπέσει από τα δικαστήρια" τις καταγγελίες του.