Οι χθεσινές κινητοποιήσεις επιλέγονται, από τις περισσότερες εφημερίδες, για να γίνουν πρώτο θέμα στα πρωτοσέλιδα.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Κυριάκος Μητσοτάκης: Είμαι έτοιμος να κυβερνήσω
Σύμφωνα με την εφημερίδα «οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Η πρώτη αξιολόγηση πάει συνεχώς πίσω. Οι δανειστές δείχνουν να μην νοιάζονται και ιδιαίτερα για τα πολιτικά ζητήματα της Ελλάδας και απαιτούν αίμα. Τα ταμεία έχουν στερεύσει και η χώρα οδηγείται σε πρόωρες εκλογές, είτε μέσα στην άνοιξη, είτε στις αρχές καλοκαιριού».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Σόιμπλε από... μάρμαρο"
Η εφημερίδα γράφει ότι "ξεπέρασε τα όρια της γραφικότητας και οδεύει ολοταχώς προς τη γελοιότητα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που τώρα ζητά να του στήσουν οι Ελληνες και άγαλμα!".

ΕΘΝΟΣ: "Μέτρα στήριξης για τους κατ΄επάγγελμα αγρότες"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μέτρα για την ενίσχυση των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, με φορολογικά, ασφαλιστικά και επενδυτικά κίνητρα, προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης, που προχωρεί στη σύνταξη μητρώου αγροτών με βάση τρία αυστηρά κριτήρια. Παράλληλα θα καθιερωθεί ειδική κάρτα για τους αγρότες, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητάς τους".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Καταργούν τα σύμβολα του έθνους και τα μυστήρια της εκκλησίας
«Γνωστή ιταλική εφημερίδα, δημοσίευσε απόφαση δικαστηρίου, η οποία ανακοινώνει πως από τον Μάρτιο του 2016 η βάπτιση των παιδιών θα θεωρείται... ποινικό αδίκημα, καθώς θα είναι αντίθετη με το ευρωπαϊκό δίκαιο!!! Πρόκειται για μία αισχρή απόφαση που έχει απώτερο στόχο να βλάψει, φυσικά, την Ελληνορθόδοξη πίστη», γράφει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ""Εξοδος" στα 67 και για τους δημοσίους υπαλλήλους"
Η εφημερίδα γράφει ότι "οι δανειστές βάζουν τέλος στην αυτοδίκαιη απόλυση στα 60 με 35 έτη υπηρεσίας και ζητούν υποχρεωτική παραμονή στο Δημόσιο για 40 χρόνια ή έως τα 67. "Φρένο" στην εθνική σύνταξη με 15ετία και τις αυξήσεις εισφορών, "γκάζι" στις περικοπές κοινωνικών επιδομάτων και στην εκχώρηση κόκκινων δανείων σε funds - κοράκια".

ΕΣΤΙΑ: "Ανοικτός ο δρόμος για νέες εκλογές"
Η εφημερίδα τονίζει ότι "τα περιθώρια που έχει η κυβέρνηση Τσίπρα να διατηρηθεί στην διακυβέρνηση της χώρας στενεύουν καθημερινά. Από την μια πλευρά, οι αρχικές συζητήσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών, το επονομαζόμενο "Κουαρτέτο", στην Αθήνα τις προηγούμενες ημέρες δείχνουν αδιέξοδες και αντιπαραγωγικές".

Η ΑΥΓΗ: "Δεν αντέχει άλλο η κοινωνία"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "τα όρια στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές, που εξελίσσεται σε αγώνα μετ΄εμποδίων, έθεσαν χθες χιλιάδες πολίτες που συμμετείχαν στις απεργιακές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις μεγάλες πόλεις κατά της πολιτικής λιτότητας και των περικοπών".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Ο λαός απεργεί... το ΔΝΤ πιέζει"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους των πόλεων της χώρας και κλειστά μαγαζιά ήταν τα χαρακτηριστικά της μαζικότερης κινητοποίησης των τριών τελευταίων χρόνων, κατά του ασφαλιστικού. Την ίδια ώρα, η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωνε ότι "όσο μικρότερες είναι οι περικοπές στο ασφαλιστικό τόσο μεγαλύτερη ελάφρυνση στο χρέος της θα χρειαστεί η Ελλάδα".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Πρώτη φορά έκλεισαν μαγαζιά στην απεργία"
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "περίπου 50.000 δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, επιστήμονες, επιχειρηματίες, βιοτέχνες, καταστηματάρχες, αυτοκινητιστές διαδήλωσαν χθες κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Η συγκέντρωση έξω από τη Βουλή είχε όγκο, παλμό, ενώ δεν έλειψαν και τα συνήθη επεισόδια με ομάδες κουκουλοφόρων, που πέταξαν βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα σε άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Η απελπισία βγήκε στους δρόμους
Αναφερόμενη στις χθεσινές κινητοποιήσεις, η εφημερίδα γράφει: «Ηχηρό μήνυμα αντίθεσης και απόρριψης των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση σε ασφαλιστικό και φορολογικό έστειλαν χθες όλοι οι παραγωγικοί κλάδοι της χώρας, συμμετέχοντας μαζικά στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν τα εργατικά συνδικάτα και στήριξαν ενεργά βιοτέχνες, έμποροι, αγρότες, επαγγελματίες και επιστήμονες».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Χιλιάδες εργαζόμενοι και λαός διαδήλωσαν: Πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο!"
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "με τη συμμετοχή τους στη χτεσινή πανελλαδική πανεργατική απεργία και στις μαζικές απεργιακές διαδηλώσεις, οι εργαζόμενοι "σφράγισαν" τον αγώνα που δίνουν αυτές τις μέρες χιλιάδες λαού, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, μισθωτοί και ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, νεολαίοι και γυναίκες, με κεντρικό αίτημα να αποσύρει η κυβέρνηση το σχέδιο-λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό".

ΤΑ ΝΕΑ: "Η Ελλάδα στους δρόμους"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πρωτοφανής ήταν η συμμετοχή στη χθεσινή πανελλαδική απεργία ενάντια στην κυβερνητική πρόταση για το Ασφαλιστικό: είναι χαρακτηριστικό ότι οι συγκεντρώσεις ήταν ιδιαιτέρως μαζικές σε όλη την Ελλάδα, ενώ κλειστά παρέμειναν και χιλιάδες καταστήματα".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Απεργιακός «σεισμός» με μεγαλειώδη λαοθάλασσα
Όπως γράφει η εφημερίδα, «επαγγελματίες, αγρότες, επιστημονικοί φορείς, οδηγοί ταξί, εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, σωματεία, καταστηματάρχες, όλη η Θεσσαλονίκη και όλη η Ελλάδα απέργησε χθες στην μαζική Γενική Απεργία κατά του ασφαλιστικού. Όλη η κοινωνία έχει αντιληφθεί πως το ασφαλιστικό που έρχεται είναι η επισφράγιση πέντε ετών μνημονίων. Έρχεται να οριστικοποιήσει όλα τα μέτρα των προηγούμενων κυβερνήσεων, με μία μαζική «επίθεση» σε συνταξιούχους, εργαζομένους και αυτοαπασχολούμενους».

ESPRESSO: Κτήνος με τα όλα του
«Βίαιο, χωρίς κανένα αίσθημα πατρικής στοργής για το παιδί του και δίχως ίχνος μεταμέλειας περιγράφει το βούλευμα-καταπέλτης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας τον 27χρονο πατέρα-Χάνιμπαλ, που τεμάχισε και εξαφάνισε (σε κάδους απορριμμάτων) το πτώμα της 4χρονης Αννυ, παραμονές του Πάσχα του 2015», γράφει η εφημερίδα.

KONTRANEWS: "Ξύπνησε το θηρίο, ο λαός, να σβήσουν οι ξένοι το χρέος "
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ξύπνησε από το λήθαργο το θηρίο, ο λαός και με τη χθεσινή μεγαλειώδη συγκέντρωση και πορεία έδειξε το ανάστημά του, απέναντι στους ξένους τοκογλύφους, που έφεραν τη φτώχεια, την εξαθλίωση και τη συμφορά στη χώρα".

STAR PRESS: Το μυστικό που πήρε μαζί του ο Κωστής
Στην παιδοκτονία της Σιάτιστας αναφέρεται η εφημερίδα και γράφει ότι η μάνα του δολοφονημένου νεαρού και ο πατριός του είχαν λάβει δάνεια στο όνομά του, ενώ στην περιοχή υπήρχε η φήμη πως είχαν σκοτώσει, με τις πράξεις τους, και τον πατέρα του παιδιού.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ο λογαριασμός της νέας φορολογικής κλίμακας"
Η εφημερίδα τονίζει ότι "μεταφορά φορολογικών βαρών από τα χαμηλά προς τα μεσαία και τα υψηλά εισοδήματα προκαλεί η νέα ενιαία κλίμακα φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων που πρότεινε στους θεσμούς η κυβέρνηση".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σε νέα δίνη το ΧΑ"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ιδιαίτερα μεγάλες πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση χθες, με την αγορά να κατευθύνεται στο εξαιρετικά κρίσιμο όριο των 500 μονάδων".