Πρόσκαιρη μεταβολή θα παρουσιάσει σήμερα ο καιρός, με βροχές, χιόνια στα ορεινά και καταιγίδες κυρίως στο Αιγαίο.


Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ενώ η ορατότητα θα είναι περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν από το απόγευμα έως 8 μποφόρ στα πελάγη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα γύρω ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ και από το απόγευμα βορειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Από το απόγευμα και από τα δυτικά βελτίωση.
Άνεμοι: Αρχικά ανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ από το απόγευμα όμως θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν στα 5 με 7 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά, Αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Από το απόγευμα και από τα βόρεια βελτίωση.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 με σταδιακή ενίσχυση από το απόγευμα στα 6 με 8 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Αρχικά αίθριος βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες Αρχικά στα δυτικά και βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 με σταδιακή ενίσχυση από το απόγευμα στα 5 με 7 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Από το απόγευμα σταδιακά θα ενισχυθούν και θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 6 με 8 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι: Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και στα βόρεια βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Από το απόγευμα σταδιακά θα ενισχυθούν και θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 7 και τοπικά 8 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Αρχικά αίθριος από το απόγευμα όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ. Από το απόγευμα σταδιακά θα ενισχυθούν στα 4 με 6 και τη νύχτα τοπικά στα ανατολικά 7 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Κυριακή 21-02-2016
Καιρός: Αρχικά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια με τοπικές βροχές στην Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, βαθμιαία γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 τοπικά 9 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και νότια. Παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.