Για σκληρή διαπραγμάτευση που συνεχίζεται, αφού τα θέματα παραμένουν ανοικτά, μίλησε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των θεσμών.


Ο υπουργός υποστήριξε πως υπάρχει... παράλληλος διάλογος με την κοινωνία, για τον οποίο μίλησε με τους εκπροσώπους των θεσμών και τους... προειδοποίησε ("ενημέρωση", ήταν η λέξη που χρησιμοποίησε), ότι μπορεί να υπάρξουν... περαιτέρω αλλαγές!

Διαβάστε τη δήλωση του κ. Κατρούγκαλου:

«Ήταν μια ιδιαίτερα αναλυτική, σκληρή διαπραγμάτευση, που, όμως, έγινε σε ένα επίπεδο που προώθησε τα ζητήματα που η δική μας η πλευρά ήθελε να θέσει. Θα έχετε πληροφορηθεί ότι είχα ζητήσει να μας θέσουν γραπτά όλα τα ανοιχτά εκ μέρους τους ζητήματα, ώστε να μπορέσουμε να είμαστε σε θέση να συζητήσουμε σε μια ατζέντα συγκεκριμένη. Αυτό έγινε. Νωρίς σήμερα το πρωί σε αυτήν την ατζέντα συζητήσαμε. Ουσιαστικά, μια αναλυτική κατ' άρθρον επεξεργασία όλου του νόμου. Η συνεννόηση που έχουμε μαζί τους είναι να συνεχιστεί η συζήτηση και με τα τεχνικά κλιμάκια την επόμενη εβδομάδα, ώστε να προωθήσουμε όλα τα πιθανά θέματα, για να έχουμε την ψήφιση του νομοσχεδίου, όσο το δυνατόν συντομότερα. Τους ενημερώσαμε, επίσης ότι έχουμε ένα παράλληλο διάλογο με την κοινωνία και ότι στο αρχικό σχέδιο που τους έχουμε θέσει, μπορεί να υπάρχουν περαιτέρω αλλαγές. Για όλα αυτά τα ζητήματα επιφυλάχθηκαν να μας δώσουν την οριστική τους γνώμη. Επομένως, όλα τα θέματα παραμένουν ανοιχτά. Συνεχίσαμε αυτήν τη σκληρή διαπραγμάτευση, όμως, με έναν τρόπο που φαίνεται ότι είναι ρεαλιστικό ότι μπορούμε να καταλήξουμε καλά για τον τόπο σύντομα, όπως είναι το εθνικό συμφέρον».

Η μία ανάγνωση της δήλωσης θέλει τους "θεσμούς" να κάμπτονται μπροστά στη διαπραγμάτευση και να περιμένουν με αγωνία τις αλλαγές της πρότασης Κατρούγκαλου. Η δεύτερη ανάγνωση, όμως, είναι ότι λίγο θέλει οι "θεσμοί" να επανέλθουν με περισσότερες απαιτήσεις και να... ψαχνόμαστε.

Εν αναμονή της νέας συνάντησης, η οποία, κατά Κατρούγκαλο, θα έχει κατάληξη "το εθνικό συμφέρον".