Μετά την τελμάτωση του θέματος δημιουργίας στρατοπέδου μετεγκατάστασης προσφύγων
ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, υπέβαλε χθες το πρωί αίτημα στον πρόεδρο της ΠΕΔ Κ.Μ., Λάζαρο Κυρίζογλου για άμεση έκτακτη σύγκληση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΕΔ Κ.Μ. με τη συμμετοχή των δημάρχων όλου του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συζητήσουν και να αποφασίσουν από κοινού για το φλέγον θέμα.

Αργά το βράδυ και μετά από μια πολύωρη συζήτηση, κατά τη διάρκεια της οποίας κατατέθηκαν διάφορες προτάσεις η ΠΕΔ Κ.Μ. κατέληξε σε ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να δημιουργηθούν περισσότερα του ενός κέντρα δεύτερης υποδοχής για λόγους λειτουργικούς, καλύτερης διοίκησης-διαχείρισης, ασφάλειας και προπαντός για λόγους αποδοχής-συναίνεσης των τοπικών κοινωνιών, αφού θα υπάρξει διασπορά.

Οι προτεινόμενοι χώροι είναι αντί του πρώην στρατοπέδου Αναγνωστόπουλου είναι:

1. Το στρατόπεδο 561 Τάγματος Πεζικού στην περιοχή της Θέρμης

2. Έκταση παρακείμενη στο γήπεδο ποδοσφαίρου Θερμαϊκού ιδιοκτησίας ΓΑΙΑ ΟΣΕ σε περιοχή του δήμου Θεσσαλονίκης

3. Τμήμα έκτασης ιδιοκτησίας ΓΑΙΑ ΟΣΕ στην περιοχή της Μενεμένης

4. Αποθήκη υπ’ αριθμ. 9 εντός ΟΛΘ στο δήμο Θεσσαλονίκης

5. Πρώην εργοστάσιο ΥΦΑΝΕΤ στην περιοχή της Τούμπας

6. Χώρος πρώην 424 ΓΣΝ Θεσσαλονίκης 

Στο τέλος, οι δήμαρχοι επιφυλάχθηκαν να συμπληρώσουν την πρότασή τους με υπόδειξη και άλλων χώρων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μετά την προγραμματισμένη τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ/ΚΜ, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή και στην οποία κλήθηκαν και θα συμμετέχουν όλοι οι δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας.

«Η εξέλιξη αυτή αποτελεί άλλη μια επιβεβαίωση της ορθότητας των θέσεων μας, όπως αυτές εκφράστηκαν από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το θέμα δημιουργίας στρατοπέδου μετεγκατάστασης προσφύγων στην περιοχή μας. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική μας δικαίωση», δήλωσε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης.