Μεγαλειώδη εμφάνιση πραγματοποίησε ο ΠΑΟΚ μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο κλειστό του ΣΕΦ.


Παρόλα αυτά δεν κατάφερε να φύγει με το ροζ φύλλο αγώνα, καθώς γνώρισε την ήττα με 83-76, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Basket League.

Το συγκρότημα του Σούλη Μαρκόπουλου ήταν εξαιρετικά εύστοχο, παρά τις απουσίες των Βασιλειάδη και Σχορτσανίτη με τραυματισμό.

Στα τελευταία δευτερόλεπτα του ντέρμπι ο Σπανούλης σημείωσε οχτώ σερί πόντους, βοηθώντας τα μέγιστα την ομάδα του ώστε να φτάσει στη νίκη.

«Παίζοντας με τον Ολυμπιακό πρέπει να έχεις πολύ καλή απόδοση για να σταθείς στο γήπεδο. Προσπαθήσαμε να περιορίσουμε το παιχνίδι του Ολυμπιακού και το καταφέραμε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είχε πολύ πάθος και η πίεση του αυξάνονταν συνεχώς. Η κούραση που άρχισε να βγαίνει σε εμάς ήταν εμφανής. Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε να έχουμε τον ίδιο ρυθμό και στα τελευταία 5 λεπτά. Πήγαμε με ατομικές ενέργειες και ο Ολυμπιακός έχει πολύ σκληρή άμυνα. Το τρίποντο του Σπανούλη ήταν το καθοριστικό. Μέχρι εκείνη τη στιγμή υπήρχαν ελπίδες και πιστεύαμε ότι μπορούμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω», δήλωσε ο Σούλης Μαρκόπουλος.

Κορυφαίοι για τον ΠΑΟΚ αναδείχθηκαν οι Ντούβνιακ και Χάτσερ, οι οποίοι σημείωσαν 21 και 19 πόντους, αντίστοιχα. Τους ακολούθησε ο Μάρκοβιτς με 14.

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 41-41, 58-59, 83-76

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 14 (2), Μιλουτίνοφ 1, Πρίντεζης 16 (1), Μάντζαρης 3 (1), Λοτζέσκι 17 (4), Τζόνσον-Όντομ 6, Χάντερ 11, Παπαπέτρου 5 (1), Στρόμπερι 6, Τσαϊρέλης, Χάκετ 4

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Τέπιτς 10 (2), Μαργαρίτης 6, Ντούβνιακ 21 (4), Μάρκοβιτς 14 (1), Χάτσερ 19 (3), Λιάπης, Κακαρούδης 3 (1), Τσόχλας, Δέδας 3 (1), Κώττας.