Το ασφαλιστικό επιλέγεται από τις περισσότερες εφημερίδες, σήμερα, για να γίνει πρώτο θέμα.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Εισβολή Τούρκων σε δύο νησιά
Σύμφωνα με την εφημερίδα υπάρχει «απόρρητο σχέδιο της μυστικής τουρκικής υπηρεσίας ΜΙΤ για την κατάληψη ελληνικών εδαφών στο Αιγαίο (με τις πλάτες των Γερμανών). Το σχέδιο πολέμου Τουρκίας - Ελλάδας έχει καταρτιστεί εδώ και χρόνια... Κάθε Τουρκική ηγεσία, το παραλαμβάνει από την προηγούμενη και το παραδίδει στην επόμενη, κάνοντας την σχετική επικαιροποίηση, ανάλογα με τις διεθνείς συνθήκες, στο γνωστό πλαίσιο συνεχώς τουρκικών διεκδικήσεων έναντι της χώρας μας...»

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ: Γερμανοί και Αλέξης βάζουν μπουρλότο στην Ελλάδα
«Σε πολιτικές αποφάσεις που θα προκαλέσουν την έκρηξη της κοινωνίας και θα ταυτόχρονα θα οδηγήσουν σε εθνικές περιπέτειες τη χώρα, προχωρά η κυβέρνηση Τσίπρα, εκτελώντας πειθήνια τις εντολές του Βερολίνου και των δανειστών», υποστηρίζει η εφημερίδα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Νέο Μνημόνιο με το ΔΝΤ»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «νέες περικοπές συντάξεων, πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, συνολικού ύψους 7,2-9 δισ. ευρώ για την τριετία 2016-2018 και παράταση της περιόδου αποπληρωμής του ελληνικού χρέους, η οποία θα σημάνει όμως ταυτοχρόνως και παράταση της ασφυκτικής επιτήρησης από τους δανειστές είναι το τρίπτυχο των βασικών παρεμβάσεων στις οποίες επιδιώκει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) να στηριχθεί το νέο Μνημόνιό του με τη χώρα μας».

ΕΘΝΟΣ: «Κοκτέϊλ μειώσεων σε επικουρικές και εφάπαξ»
Η εφημερίδα σημειώνει: «μειώσεις σε επικουρικές άνω των 170 ευρώ, γενναίο «ψαλίδι» σε εφάπαξ και μέρισμα, αυστηρό πλαφόν στις πολλαπλές συντάξεις και Εθνική Σύνταξη δύο ταχυτήτων μπαίνουν στο τραπέζι για να αποφευχθούν μειώσεις στον βασικό κορμό των κύριων συντάξεων».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Όσα είπε ο στρατηγός Φράγκος στην Αθηναϊκή Λέσχη για: Νέο κόμμα - βασιλιά - Τουρκία
Η εφημερίδα δημοσιεύει ρεπορτάζ από την εκδήλωση παρουσίασης του τελευταίου βιβλίου του στρατηγού ε.α. Φράγκου Φραγκούλη, κατά τη διάρκεια της οποίας διέψευσε τη συμμετοχή του στο κόμμα Μπαλτάκου.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ποιοι γλιτώνουν τη σύνταξη στα 67»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «τα «κλειδιά» για γονείς με ανήλικα τέκνα, 58άρηδες και ασφαλισμένους στα βαρέα. Οι κρυφές ανατροπές στα όρια ηλικίας των δημοσίων υπαλλήλων. Αποχώρηση έως 9 χρόνια νωρίτερα σε ΔΕΚΟ, τράπεζες».

ΕΣΤΙΑ: «Η Αριστερά σε αποδρομή….»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «σε κρίση ταυτότητος αλλά και νομιμοποιήσεως στην εκλογική του βάση, οδηγούν τον Σύριζα οι εξελίξεις. Την ώρα που οι αγρότες, αλλά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες είχαν καταλάβει το κέντρο των Αθηνών, αλλεπάλληλες ήταν οι συσκέψεις στο «κλειστό επιτελείο» του Μεγάρου Μαξίμου».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "www. ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΙΓΙΑΝΝΗ. efsyn"
Η εφημερίδα γράφει ότι: «βαρύ είναι το πένθος όχι μόνο για την οικογένεια της «Εφ. Συν.» αλλά και για όλο τον δημοσιογραφικό κόσμο από την απώλεια του σκιτσογράφου μας Γιάννη Καλαϊτζή».

ΤΑ ΝΕΑ: «Δήλωση-σοκ για τα σύνορα»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «δήλωση-βόμβα, με την οποία απειλεί απερίφραστα με κλείσιμο των συνόρων στα Σκόπια, έκανε στα «ΝΕΑ» από το Μόναχο ο Σεμπάστιαν Κουρτς, υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας. «Εάν κλείσουν τα βόρεια σύνορα και μείνει η Ελλάδα για περισσότερα από ένα 24ωρο με τους πρόσφυγες στην επικράτειά της, τότε θα αλλάξει ραγδαία και το ενδιαφέρον της να δεχτεί ευρωπαϊκή βοήθεια».

ESPRESSO: Τα είδα όλα, με ξύλο και κόκα
Η εφημερίδα φιλοξενεί την κατάθεση της 34χρονης Μαρίας, την οποία ο επιχειρηματίας φίλος της την έδινε, αντί 500 ευρώ, για όργια με κοκαΐνη και σαδομαζοχιστικές τάσεις. Η 34χρονη κάνει λόγο για διήμερο σε σκάφος με δυο γυναίκες και τρεις άνδρες, συνευρέσεις με Άραβες και προσθέτει πώς ο άνδρας της την εκπαίδευσε σε παρά φύση έρωτα...

KONTRA NEWS: «Το έριξαν έξω οι αγρότες μας! Τα σπασαν στα μπουζούκια τραγουδούσαν και χόρευαν όλη τη νύχτα»
Η εφημερίδα γράφει ότι «μετά το σόου που έστησαν την Παρασκευή το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος οι αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ και του ΚΚΕ, η… εξέγερση μεταφέρθηκε αργά τη νύχτα στις πίστες των σκυλάδικων και στο μέτωπο του αγώνα έμειναν μόνο οι ντουντούκες της διαπλοκής».

STAR PRESS: Πέντε μαχαιριές για ένα παρκάρισμα
«Καρτέρι θανάτου για μια θέση παρκαρίσματος είχε στήσει ένας 48χρονος σε επιχειρηματία του Πύργου, το μεσημέρι του Σαββάτου. Θύμα του μανιακού δράστη, που φέρεται να ομολόγησε το κίνητρο της σφαγής, ήταν ο μηχανικός αυτοκινήτων Παναγιώτη Καρακαπιλίδης, 48χρόνων, πατέρας τριών ανήλικων παιδιών, ο οποίος δέχθηκε πέντε πισώπλατες μαχαιριές μπροστά στα έκπληκτα βλέμματα δεκάδων περαστικών», γράφει η εφημερίδα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Εκρηκτικό μίγμα προβλημάτων»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «αγροτικό, προσφυγικό και διαπραγμάτευση συνθέτουν την «καυτή» τριπλέτα προβλημάτων που καλείται να λύσει άμεσα η κυβέρνηση, προκειμένου να επαναφέρει την ηρεμία στην οικονομία και την κοινωνία».