Περισσότερο από έναν τόνο είδη βασικής διατροφής διανεμήθηκαν εκ νέου μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Θερμαϊκού, σε κατοίκους στη Νέα Μηχανιώνα και την Επανομή, που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Οι δικαιούχοι (80 στη Νέα Μηχανιώνα και 30 στην Επανομή), παρέλαβαν σακούλες με τρόφιμα που περιείχαν λάδι, ζυμαρικά, φακές και φασόλια, ρύζι, γάλα, χυμούς και δημητριακά. Να σημειωθεί ότι όλα τα προϊόντα που διατέθηκαν προέρχονταν κυρίως από χορηγίες επιχειρήσεων, αλλά και από προσφορές δημοτών στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Οι προηγούμενες διανομές του Κοινωνικού Παντοπωλείου ήταν παραμονές των γιορτών τον Δεκέμβριο του 2015, καθώς και προς τα τέλη του Ιανουαρίου 2016, όταν είχαν τότε διατεθεί έξι τόνοι ρυζιού, oι ωφελούμενοι αγγίζουν τους 1.056 κατοίκους

Tην ερχόμενη Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου, θα γίνει η πρώτη διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από το Ταμείο Επισιτιστικής Βοήθειας Απόρων (ΤΕΒΑ), στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος για τη στήριξη πολιτών με πολύ χαμηλά εισοδήματα, στο οποίο μετέχει ο Δήμος Θερμαϊκού, όπως και άλλοι ΟΤΑ της χώρας. Η διάθεση των προϊόντων στους δικαιούχους του ΤΕΒΑ, την ερχόμενη Τετάρτη έχει προγραμματιστεί να γίνει από τις εννέα το πρωί έως τις έξι το απόγευμα στο κτίριο «ΔΙΑΣ», στο λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας (Ναυάρχου Βότση).