Μέσα στην εβδομάδα υπογράφεται η χρηματοδότηση των σωστικών ανασκαφών του μετρό της Θεσσαλονίκης, οι οποίες υπολείπονται σε ποσοστό 28% για να ολοκληρωθούν.


Τη διαβεβαίωση αυτή έλαβαν οι εργαζόμενοι στο έργο, από΄την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, όσο και από την Αττικό Μετρό Α.Ε. 

Επίσης, γνωστοποιήθηκε ότι, στις αρχές Μαρτίου, αρχίζουν οι εργασίες στα εργοτάξια της Πλατείας Δημοκρατίας, Αγίας Σοφίας, Πανεπιστημίου και Παπάφη.  Ήδη, προχωρούν οι εργασίες στο εργοτάξιο της Δελφών.

Οι εργαζόμενοι, με ανακοίνωσή τους, επισημαίνουν τις συνεχείς καθυστερήσεις -«παρά τη δέσμευση για την ανακοίνωση λύσης στα ζητήματα του έργου στο τέλος Νοεμβρίου, φτάσαμε τέλος Δεκεμβρίου», λένε και προσθέτουν ότι «το ίδιο έργο ζήσαμε και για την επανέναρξη των εργασιών για τις αρχές Ιανουαρίου και φυσικά έπρεπε να περάσει ένας ολόκληρος μήνας  (15 Ιανουαρίου) από την ημερομηνία κατά την οποία υποτίθεται η Αττικό Μετρό θα καλούσε την Κοινοπραξία να υπογράψει τη δεύτερη συμπληρωματική σύμβαση για την επανέναρξη των αρχαιολογικών εργασιών σε όλα σχεδόν τα εργοτάξια, μέχρι να έχουμε την πρώτη θετική σχετική είδηση».

Εκφράζουν επιφυλάξεις –«περιμένουμε την τήρηση των υποσχέσεων της ηγεσίας των υπουργείων Υποδομών και Εργασίας τόσο για την ακύρωση της άδικης απομάκρυνσης των τελευταίων εργαζόμενων όσο φυσικά και για την επιστροφή όλων όσων εργάσθηκαν τα τελευταία χρόνια για το έργο, πάντοτε με τον απόλυτο σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα όλων των κλάδων, αναφορικά με τους όρους αμοιβής και εργασίας».

Τέλος, δηλώνουν ετοιμότητα: «Θα είμαστε οι πρώτοι που θα επιδοκιμάσουμε τη θετική αντιμετώπιση του έργου, θα είμαστε όμως και πάντοτε έτοιμοι να λέμε τις αλήθειες για το έργο και να διασφαλίζουμε τα νόμιμα συμφέροντα των εργαζομένων τόσο μέσω της νομικής οδού όσο φυσικά και στα μέτωπα εργασίας», τονίζουν.