To προσφυγικό είναι το βασικό θέμα σχεδόν όλων των εφημερίδων σήμερα.


Αναλυτικά:

ΕΘΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Η διπλή μάχη των 8 ημερών
Μια «ανάσα» από κορυφαίες αποφάσεις και πρωτοβουλίες που θα κρίνουν το μέλλον της χώρας αλλά και της ενωμένης Ευρώπης με φόντο το φλέγον προσφυγικό ζήτημα, βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ταυτόχρονα ηγείται κινήσεων για την άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος με τους εταίρους.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Βασιλιάς και στρατηγοί με το όπλο παρά πόδα
Έγκυρες πληροφορίες μας, αναφέρουν πως ο τέως Βασιλεύς των Ελλήνων Κωνσταντίνος, περιμένει στη γωνία την έκρηξη της οργής του λαού μας. Γιατί, όπως ενημερωνόμαστε, αυτή τη στιγμή προετοιμάζονται στην πρώην βασιλική οικογένεια για να "χτυπήσουν" πολιτικά την κατάλληλη στιγμή, όπως πρώτοι είχαμε ενημερώσει το αναγνωστικό μας κοινό. Το επιπλέον στοιχείο στην όλη υπόθεση είναι πως, την κίνηση Φραγκούλη αρχίζουν να μην την εμπιστεύονται πολλοί στρατιωτικοί, και όπως μας μετέφεραν επακριβώς: "Βασιλιάς και Στρατηγοί περιμένουν τις εξελίξεις, με το όπλο παρά πόδα"!!!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Σε κατάσταση πολιορκίας η χώρα και ο...Τσίπρας
Στον εγκλωβισμό εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων που θα επιφέρει μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση οδηγείται η χώρα, εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης και της αδυναμίας των Ευρωπαίων να δράσουν από κοινού, αλλά και της παθητικής στάσης που επέδειξε η κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες.

Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Σώστε την Ευρώπη και τους πρόσφυγες
Ουσιαστικά κλειστά τα σύνορα Αυστρίας, Σλοβενίας, Κροατίας, Σερβίας και ΠΓΔΜ για τους πρόσφυγες. Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ καταγγέλλει το κλείσιμο των συνόρων ως παραβίαση της Συνθήκης της Γενεύης. Αλ. Τσίπρας: "Οι προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης να υψώσουν το δικό τους τείχος απέναντι στα τείχη της ντροπής". Ημέρα της κρίσης η 7η Μαρτίου, οπότε συγκαλείται η σύνοδος κορυφής Ε.Ε. - Τουρκίας

Η ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Θυσιάζουν τις συντάξεις για να γυρίσει η τρόικα
Κόκκινο χαλί, αν και ορισμένοι ισχυρίζονται όπ είναι. αιματοβαμμένο από τη «σφαγή» των συνταξιούχων, στρώνε η κυβέρνηση προκειμένου να προσελκύσει τους θεσμούς στην Αθήνα και να εκκινήσει η διαδικασία αξιολόγησης.

Η ΕΠΟΧΗ: Κόλαφος ΟΗΕ στην ετοιμόρροπη Ευρώπη
Με την Ευρωπαϊκή Ένωση να μοιάζει όλο και πιο συχνά με ετοιμόρροπο οικοδόμημα, εξαιτίας της αδυναμίας να βρει κοινά αποδεκτή και σύμφωνη με τις διακηρυγμένες ευρωπαϊκές αξίες λύση σε κρίσιμα ζητήματα, όπως το προσφυγικό, η αυστηρή παρέμβαση του γ.γ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν έρχεται να θυμίσει στους κατοίκους της Γηραιάς Ηπείρου πόσο κοντά έχει φτάσει η 'Ενωσή τους στην κατάσταση περιοχών, όπου η επέμβαση του διεθνούς οργανισμού καταλήγει να είναι η απευκταία, αλλά αναγκαστική, λύση.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Το έκτακτο σχέδιο των Βρυξελλών
Σχέδιο εκτάκτου ανάγκης επεξεργάζονται στις Βρυξέλλες για την αντιμετώπιση πιθανής ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα, εξαιτίας των ανεξέλεγκτων, πλέον, μεταναστευτικών ροών. Υπολογίζεται ότι μέσα στους επόμενους μήνες, εάν τα σύνορα παραμείνουν κλειστά και οι ροές δεν ελεγχθούν, στη χώρα είναι πιθανόν να εγκλωβιστούν περίπου 200.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Δεν θα μείνω απαθής
Τα φώτα στην Προεδρία της Δημοκρατίας, στην οδό Ηρώδου Αττικού, αυτή την εποχή μένουν αναμμένα έως πολύ αργά. Ο Προκόπης Παυλόπουλος, άλλοτε ντυμένος επίσημα, με τη γραβάτα του ελαφρώς χαλαρωμένη, και άλλοτε ανεπίσημα, κάθεται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες -συνήθως έως τις 2 τα χαράματα- στο γραφείο του, έχοντας πίσω του μια μεγάλη φωτογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή με ιδιόχειρη αφιέρωση.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ KONTRA NEWS: Ο Ολάντ δεν αφήνει να πάει φυλακή ο Γιάννος
Με παρέμβαση του Γάλλου προέδρου γλίτωσε την προφυλάκιση για την εμπλοκή του στο γιγαντιαίο σκάνδαλο της σύμβασης για τον εκσυγχρονισμό των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Δίνουν ραντεβού αγωνιστικής απάντησης για το Ασφαλιστικό
Εντείνονται οι πρωτοβουλίες εργατικών συνδικάτων με ορίζοντα την επιτυχία της 48ωρης γενικής απεργίας. Σε ετοιμότητα παραμένουν οι μικρομεσαίοι αγρότες, που σήμερα πραγματοποιούν συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ. στο Κιλελέρ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Θηλιά 100 εκατ. απειλεί δήμους της Κ. Μακεδονίας
Με το άρθρο 16 του λεγόμενου "παράλληλου προγράμματος", το οποίο ψηφίστηκε στις 20 Φεβρουαρίου, η κεντρική διοίκηση μεταφέρει σε πέντε δήμους της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής πρόστιμα ως και 100 εκατ. ευρώ, τα οποία πρόκειται να επιβληθούν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Πρόκειται για την πολύκροτη υπόθεση με τις κτηματογραφήσεις περιοχών σε Βόλβη, Θέρμη και Κασσάνδρα, οι οποίες κρίθηκε ότι παραβιάζουν το κοινοτικό δίκαιο. Παρά τις επανειλημμένες συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των ελληνικών αρχών, ακόμη δεν υπήρξε συμμόρφωση, πλην των συμβάσεων που αφορούν στον πρώην δήμο Βασιλικών. Σε κίνδυνο και οι δήμοι Θεσσαλονίκης και Πολυγύρου, καθώς οι πολεοδομικές υπηρεσίες τους απέφυγαν να συμμορφωθούν. Η υπόθεση ερευνάται και από τη δικαιοσύνη, η οποία έχει ασκήσει διώξεις ακόμη και για πράξεις κακουργηματικούχαρακτήρα.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Άλλοι 120.000 έτοιμοι να περάσουν
Χωρίς κανένα σχέδιο η κυβέρνηση βλέπει την Αυστρία να παραβιάζει την απόφαση των «28», την Ουγγαρία να προαναγγέλλει δημοψήφισμα και να εγκαταλείπεται η κατανομή προσφύγων σε χώρες-μέλη της Ε.Ε. Οι ελπίδες τώρα στη Σύνοδο Κορυφής της 6ης Μαρτίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: Μετέωρη χώρα
Δραματικά στιγμές ιστορικών διαστάσεων ζει n Ελλάδα, καθώς n κυβέρνηση, υπό το βάρος των πιέσεων από όλα τα ανοιχτά θέματα, αδυνατεί να διαχειριστεί στοιχειωδώς τα «αγκάθια» και τις εθνικές προκλήσεις, με αποτέλεσμα να διαμορφώνονται συνθήκες ατυχήματος, που μπορεί να οδηγήσουν στην κατάρρευση και την εθνική καταστροφή.

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Από την ευκαιρία στο ναυάγιο
Ξέφτισε μέσα σε έναν χρόνο η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Πώς οι ελπίδες του περυσινού Ιανουαρίου κατέληξαν στο σημερινό χάος. Η Ελλάδα αντιμέτωπη με αποκλεισμό από την Ευρώπη και τα Βαλκάνια, με την φτώχεια, την ανεργία και την αβεβαιότητα της αξιολόγησης.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Ξεχάστε την Οικουμενική
«Ξεχάστε την οικουμενική κυβέρνηση», διαμηνύει με βαρυσήμαντη συνέντευξή του στο «ΠΑΡΟΝ» ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και τονίζει ότι πρόκειται για όνειρα θερινής νυκτός όσων ονειρεύονται να επανέλθουν διό ms πλαγιάς οδού στις καρέκλες που τους στέρησε ο ελληνικός λαός.

TO ΧΩΝΙ: Όλα είναι μπλε
Αυτό που συνέβη με την υπόθεση του κυκλώματος εκβιαστών και την παρουσίαση του θέματος από τα συστημικά μίντια της χώρας είναι κάτι πραγματικά ανεπανάληπτο. Αποτελεί ύμνο αναξιοπιστίας, χυδαιότητας, δημοσιογραφικής αλητείας. Και την είδαμε στις οθόνες μας με τις υπογραφές τους! Αυτές των Παπαχρήστου, Μπογδάνου και πάει λέγοντας.

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Προστατευτείτε από την άνοια με έξι βήματα
Μια νέα εκστρατεία - ίσως οι πρώτες επίσημες συμβουλές για να προστατευτούμε από το Αλτσχάιμερ - απαριθμεί 6 αλλαγές στον τρόπο ζωής για όλους. Είστε έτοιμοι; Θα πρέπει να γίνετε πιο δραστήριοι, να κάνετε τακτικές εξετάσεις υγείας, να αποφεύγετε το κάπνισμα, να καταναλώνετε λογικές ποσότητες αλκοόλ, να παρακολουθείτε το βάρος σας και να εξασκείτε τον εγκέφαλο σας για να έχετε νοητική εγρήγορση.

REAL NEWS: Τρίζουν τα θεμέλια της Ευρώπης!

Μέρκελ και Σόιμπλε ετοιμάζουν plan B για την Ευρώπη. Στην Α’ κατηγορία, μαζί με τη Γερμανία, τοποθετούν Γαλλία, Αυστρία, Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο και Φινλανδία. Στη Β’ κατηγορία κατατάσσουν την Ελλάδα με τις άλλες χώρες του Νότου και την Ιρλανδία. Στην Γ’ κατηγορία οι ανατολικές χώρες. Το plan B της Κομισιόν: Η Ελλάδα να γίνει “Νήσος Ελις” της Ευρώπης, δηλαδή ένα απέραντο πάρκινγκ προσφύγων.