Οξύνθηκαν τα πνεύματα, πριν λίγο, στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, με αφορμή την παρουσία κατοίκων της Τούμπας και της Τριανδρίας, που ζητούσαν να μην κλείσουν τα Κοιμητήρια Μαλακοπής.



Εκπρόσωπος των κατοίκων (ο κ. Παπαδόπουλος) ζήτησε να μην κλείσουν τα κοιμητήρια, απορρίπτοντας το επιχείρημα ότι "το χώμα είναι κορεσμένο". Εξέφρασε τη φοβία των κατοίκων ότι θα κλείσουν εντελώς τα κοιμητήρια τονίζοντας τόσο τους άρρηκτους συναισθηματικούς δεσμούς που έχουν γενιές της περιοχής με τα Κοιμητήρια όσο και τα οικονομικά οφέλη που θα χάσει ο δήμος. 

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος τόνισε:
«Παλιότερα τους τάφους τους είχαν και στις αυλές των σπιτιών τους. Αλλά αυτό δεν μπορεί να συνεχίσει. Υπάρχουν νόμοι. Ενημέρωσα και τον Άνθιμο και το κατάλαβε. Πρέπει να μπούμε σε μία τάξη». 

Αυτή η αποστροφή του λόγου του δημάρχου προκάλεσε ισχυρές αντιδράσεις από την πλευρά των κατοίκων. Κάποιοι φώναζαν κι ακολούθησαν διάλογοι που οδήγησαν τον πρόεδρο του σώματος, Παν. Αβραμόπουλο, να απειλήσει με διακοπή.

Όταν πήρε το λόγο ο επικεφαλής της παράταξης "Εντάξει", Στ. Καλαφάτης,  ζήτησε να συναινέσει η διοίκηση του δήμου στο αίτημα των κατοίκων της Τούμπας και της Τριανδρίας, για επανεξέταση του θέματος των Κοιμητηρίων. Μάλιστα στηλίτευσε την τακτική του δημάρχου να επικαλείται συνεχώς προσωπικές του συναντήσεις (σ.σ. είχε επικαλεστεί συνάντησή του με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, στην οποία, όπως είπε ο κ. Μπουτάρης "κι ο Άνθιμος κατάλαβε τι θέλουμε να κάνουμε") και τόνισε:


«Απαντήσεις δε δόθηκαν, από τον κ. δήμαρχο για ποιον λόγο ελήφθη η απόφαση για τα κοιμητήρια. Η επιχειρηματολογία του ήταν, ουσιαστικά, ανύπαρκτη».

Συμπαράσταση στο αίτημά τους βρήκαν, οι κάτοικοι, και σε συμβούλους της "Πρωτοβουλίας", παράταξης του κ. Μπουτάρη. Τόσο ο Ανδρ. Κουράκης, όσο κι ο Αλ. Άγιος, μαζί με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων της περιοχής Μπαχτσεβάνα και Κ. Τσαπακίδη, ζήτησαν αναστολή.

Παρά το ότι και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι ήθελαν να τοποθετηθούν επί του θέματος, ο προέδρος του σώματος, Παν. Αβραμόπουλος, το απέσυρε, για να επανεξετασθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες και, στη συνέχεια, να εισαχθεί εκ νέου, για συζήτηση, στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.