Ξεπέρασαν τους 120.000 οι επισκέπτες της 26ης Agrotica, προσέλευση που ανέδειξε τη φετινή διοργάνωση σε πραγματική «γιορτή» του αγροτικού κόσμου. Στον αριθμό αυτό δεν... προσμετρώνται οι διαδηλωτές των εγκαινίων...Ειδικότερα, παρά τις εν εξελίξει αγροτικές κινητοποιήσεις και τις δυσκολίες πρόσβασης στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης στη διάρκεια του τετραημέρου (28-31 Ιανουαρίου), 123.723 επισκέπτες έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στη μεγαλύτερη αγροτική διοργάνωση της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Μάλιστα, πέραν της συνολικής κοσμοσυρροής, ιδιαίτερα σημαντική ήταν η αύξηση κατά 51% των ξένων εμπορικών επισκεπτών, που προήλθαν από 22 χώρες.

Η 26η Agrotica, που ξεκίνησε με ρεκόρ συμμετοχών, αφού συγκέντρωσε περισσότερους από 1.500 εκθέτες έναντι των 1.349 της προηγούμενης διοργάνωσης, αλλά και με ρεκόρ όσον αφορά τον αριθμό των χωρών που είχαν παρουσία με εκθέτες τους, ο οποίος ανήλθε σε 41 έναντι 35 του 2014, ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Μάλιστα, το ενδιαφέρον του αγροτικού κόσμου, που γέμισε τα περίπτερά της και έσπευσε να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο, έγινε ιδιαίτερα αντιληπτό κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οπότε το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης «βούλιαξε» στην κυριολεξία.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή και στις παράλληλες εκδηλώσεις της 26ης Agrotica, που πλαισίωσαν με τον καλύτερο τρόπο τη διοργάνωση. Ενδεικτικό είναι πως στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο της έκθεσης, με θέμα «Νέες τεχνολογίες και προοπτικές στην καλλιέργεια των οπωροκηπευτικών», το οποίο συνδιοργανώθηκε από τη ΔΕΘ-Helexpo και το τμήμα Γεωπονίας της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ., συμμετείχαν 750 σύνεδροι.