Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. 


Στα βόρεια αναμένονται τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά χώρας, από το απόγευμα σε ημιορεινές περιοχές και στη διάρκεια της νύχτας και σε πεδινές.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 7 με 8 και στα ανατολικά βαθμιαία τοπικά 9 Μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Χιόνια το βράδυ στα ορεινά.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ. Το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά, από το απόγευμα στα ημιορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και στη διάρκεια της νύχτας και σε πεδινές περιοχές.

Άνεμοι: Νότιοι 6 με 7 και στα ανατολικά 8 και πιθανώς 9 Μποφόρ. Το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα βορειοδυτικοί 6 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Χιόνια στα βόρεια ορεινά και από το βράδυ και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 Μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους η μεγίστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιόνια στα βόρεια ορεινά και από το βράδυ στα ημιορεινά της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας.

Άνεμοι: Νότιοι 6 με 8 και πιθανώς στα ανατολικά τοπικά 9 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Από το βράδυ καταιγίδες που τη νύχτα θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: Νότιοι 6 με 7 και βαθμιαία 8 και πιθανώς τοπικά 9 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα βόρεια πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά .

Άνεμοι: Νότιοι 7 με 8 και βαθμιαία τοπικά 9 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Άνεμοι: Νότιοι 6 με 8 και πιθανώς στα ανατολικά 9 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Κυριακή

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, γρήγορα όμως τα ισχυρά φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και κατά διαστήματα στο Ιόνιο. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά του μεγαλυτέρου μέρους της χώρας καθώς και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Κατά τη διάρκεια της νύχτας πιθανόν να σημειωθούν χιονοπτώσεις και στα πεδινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας, της Ευβοίας και των νησιών του βορείου Αιγαίου.

Άνεμοι: Στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ. Στα ανατολικά νοτίων διευθύνσεων 7 με 9 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση που βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 6 με 7 Μποφόρ.


Θερμοκρασία: Σε πτώση.