«Τα αγροτικά μπλόκα στους δρόμους δεν είναι κομματικά μπλόκα. Ζούμε μια πραγματική παλλαϊκή αγροτική εξέγερση» τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συγκέντρωση στη Ρόδο.


«Εξίσου πρωτοφανείς σε έκταση και δυναμισμό είναι οι κινητοποιήσεις του επαγγελματικού κόσμου, ο οποίος σπάει τις παραδοσιακές συντηρητικές εκπροσωπήσεις και βρίσκεται σε μεγάλο πολιτικό και κινηματικό αναβρασμό.

» Το δικό μας μήνυμα στους αγρότες, στους επαγγελματίες, στους μισθωτούς, στους συνταξιούχους και στη νεολαία είναι να δώσουν στον αγώνα τους έναν όσο το δυνατό πιο σαφή, πιο συνεπή και πιο συνολικό δημοκρατικό αντιμνημονιακό προσανατολισμό, διότι μόνο αυτός ο προσανατολισμός είναι ο δρόμος, ώστε ο αγώνας τους να γίνει αποτελεσματικός και νικηφόρος και να δώσει μια νέα προοπτική στον τόπο» συνέχισε.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση καταρρέει κάτω από το βάρος της κοινωνικής κατακραυγής, καλώντας την να πάρει πίσω τα μέτρα.

«Αν η κυβέρνηση δεν πάρει αμέσως πίσω το αντιασφαλιστικό και φορολογικό πακέτο των προτάσεων της, πράγμα που σωστά θέτουν ως προϋπόθεση διαλόγου οι αγρότες, τότε σε λίγο δεν θα έχει άλλη επιλογή από τον στυγνό αυταρχισμό, πράγμα που θα επιταχύνει την πτώση της» κατέληξε.