Φορτηγό όχημα με ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, στο οποίο επέβαιναν επτά μετανάστες, εντόπισαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης.


Οι αστυνομικοί, σήμερα (30-01-2016) το πρωί, εντόπισαν το φορτηγό στην Ασπροβάλτα, να έρχεται προς τη Θεσσαλονίκη από την παλιά εθνική οδό Καβάλας. Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν, διαπίστωσαν ότι, μέσα σε ειδική κρύπτη, οι διακινητές είχαν στριμώξει επτά Σύριους, που δεν διέθεταν τα απαιτούμενα νομιμοποιητικά έγγραφα. Να σημειωθεί ότι στην κρύπτη δεν υπήρχε ούτε καν μία τρύπα για να μπαίνει αέρας...



Συνελήφθησαν οι δύο Έλληνες μέλη του κυκλώματος (οδηγός-συνοδηγός), 44 και 46 χρόνων αντίστοιχα. Σε βάρος τους, αλλά και σε βάρος τριών συνεργών τους που αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της Εγκληματικής Οργάνωσης, της Παράνομης διευκόλυνσης εισόδου στη Χώρα σε παράτυπους μετανάστες και της Προώθησης στο εσωτερικό της Χώρας παράτυπων μεταναστών εκ κερδοσκοπίας πραττόμενη και από την οποία προέκυψε κίνδυνος ζωής.



Οι αλλοδαποί είχαν μπει στη χώρα δύο ημέρες νωρίτερα, από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου, συνοδευόμενοι από δύο μέλη του κυκλώματος και υπό την καθοδήγησή τους, επιβιβάστηκαν στο διαμορφωμένο φορτηγό, με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν, κάθε πρόσφυγας είχε δώσει από 2.000 ευρώ σε μέλη του κυκλώματος, προκειμένου να έρθουν, αρχικά, στην Ελλάδα κι από εδώ στη Γερμανία.

Κατασχέθηκαν συνολικά τρία κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις και το φορτηγό όχημα με το οποίο μετέφεραν τους αλλοδαπούς.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία των υπολοίπων μελών του κυκλώματος και να διαπιστωθεί το εύρος της παράνομης δράσης του.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


Οι φωτογραφίες δόθηκαν από την αστυνομία