Αρχίζουν τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016, οι χειμερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν ως και τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016.

Όπως επισημαίνει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, σε ότι αφορά την διενέργεια των εκπτώσεων, οι εμπορικές επιχειρήσεις πρέπει να προσέξουν τα εξής:
  • Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική. 
  • Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης επιτρέπεται αλλά δεν είναι υποχρεωτική.  Ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι.  
  • Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη.  Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.  
Επίσης, επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των εκπτώσεων. Επομένως όλα τα εμπορικά καταστήματα δύνανται να ανοίξουν την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016. Ο ΕΣΘ προτείνει ως ωράριο 11 π.μ  - 6 μ.μ.