Οι προσπάθειες των ανθρώπων της Ξάνθης για να βελτιωθεί η κατάσταση στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου στα Πηγάδια από τη χιονόπτωση που προηγήθηκε, απέβησαν άκαρπες και ο αγώνας της τοπικής ομάδας με τον ΠΑΟΚ αναβλήθηκε.


Το παιχνίδι, για τη 16η αγωνιστική, είχε προγραμματιστεί να αρχίσει στις 17:15, όμως τα πάντα στην πόλη έχουν «ντυθεί» στα λευκά, με το χιόνι να εξακολουθεί να πέφτει ασταμάτητα.

Ο διαιτητής Αναστάσιος Παπαπέτρου, έκανε έλεγχο στον αγωνιστικό χώρο λίγο μετά τις 16:00 και έκρινε ότι οι συνθήκες δεν είναι οι κατάλληλες για να γίνει ο αγώνας.

Οι παίκτες των δύο ομάδων, με εξαίρεση τους αρχηγούς, έμειναν στο γήπεδο για τα τυπικά με το φύλλο αγώνα.

Το ζητούμενο είναι πότε θα γίνει ο αγώνας. Σύμφωνα με τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου «α) Αγώνας που αναβάλλεται ή διακόπτεται, εξ αιτίας των καιρικών συνθηκών, διεξάγεται υποχρεωτικά την επόμενη ημέρα, στο ίδιο γήπεδο και την ίδια ώρα, χωρίς άλλη ειδοποίηση»

Όμως, αυτό δεν είναι δυνατό να γίνει, καθώς την Τετάρτη (6/1) ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να βρίσκεται στη Μυτιλήνη για το ματς Κυπέλλου με την Καλλονή.

Ο κανονισμός αναφέρει πως πρέπει να περάσουν δύο μέρες από το τελευταίο παιχνίδι μίας ομάδας, μέχρι το επόμενο. Από την στιγμή που δεν μπορεί να συμβεί αυτό με τον ΠΑΟΚ, η αναμέτρηση θα οριστεί από τη Λίγκα στην πρώτη διαθέσιμη ημερομηνία...