Πρόσκαιρες τοπικές βροχές αναμένονται το Σάββατο στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα και το Αιγαίο, ενώ μικρή άνοδος της θερμοκρασίας θα σημειωθεί κυρίως στα δυτικά και νότια. Παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά.


Αναλυτική πρόγνωση

Θεσσαλονίκη 

Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός και από το βράδυ τοπικές νεφώσεις. 

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ. 

Θερμοκρασία: Από -4 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες. Από το βράδυ και από τα δυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και τη νύχτα στη δυτική Μακεδονία θα σημειωθούν βροχές και σε ορεινές-ημιορεινές περιοχές χιονοπτώσεις.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ ανατολικών διευθύνσεων τοπικά έως 5 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -8 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, όπου τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά - ημιορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο. Από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα σημειωθούν τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και σε ορεινές- ημιορεινές περιοχές χιονοπτώσεις.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 5 Μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Από το βράδυ στο Ιόνιο νότιοι νοτιοανατολικοί 5 Μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο, όπου τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά - ημιορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στην ανατολική Πελοπόννησο.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί.

Θερμοκρασία: Από -1 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.

Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ. Στη νότια Κρήτη από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές κυρίως το απόγευμα στα Δωδεκάνησα, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και βαθμιαία νοτιοανατολικοί με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική 

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στα νότια. 

Άνεμοι : Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ

Θερμοκρασία : Ααπό 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016 

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο και σταδιακά και στην υπόλοιπη χωρά. Χιονιά θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά και από τις μεσημβρινές ώρες και σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα είναι πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, στα πελάγη 7 και τοπικά 8 Μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς. 

Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο κυρίως στα νότια.