Διευκρινίσεις, σχετικά με το περίφημο "Σχέδιο Χ", που αποκάλυψε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, ζητούν, με ερώτησή τους στη Βουλή, προς τον πρωθυπουργό, 14 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.


Όπως αναφέρει ο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Β Θεσσαλονίκης, Σάββας Αναστασιάδης, που είχε την πρωτοβουλία, ο πρωθυπουργός,  σύμφωνα με τη συνέντευξη του πρώην υπουργού,  είχε δώσει  εντολή να συγκροτηθεί πενταμελής ομάδα με επικεφαλής τον κ. Βαρουφάκη για να επεξεργαστεί το « Σχέδιο Χ», και  να προετοιμάσει τη Χώρα, ώστε  να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που θα δημιουργούσε η σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και η επαναφορά στη δραχμή.

Οι δεκατέσσερις Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας  καλούν τον κ. Τσίπρα να απαντήσει σε μία σειρά από ερωτήματα όπως: Πού βρίσκεται το σχετικό έγγραφο που αφορούσε τη συγκρότηση της  πενταμελούς ομάδας, ποιοι συμμετείχαν στην ομάδα, που βρίσκονται τα απόρρητα στοιχεία  που χρησιμοποίησε η ομάδα  για την προετοιμασία του «Σχεδίου Χ», πού βρίσκεται ο φάκελος του σχεδίου...

Την ερώτηση συνυπογράφουν, εκτός του κ. Αναστασιάδη, οι Κ. Κοντογεώργος (Ευρυτανίας), Ιωάν. Αντωνιάδης (Φλώρινας), Γ. Βαγιωνάς (Χαλκιδικής), Κ. Κατσαφάδος (Α΄ Πειραιά), Νίκη Κεραμέως (Επικρατείας), Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου (Β΄ Αθήνας), Μάξιμος  Χαρακόπουλος (Λάρισας), Χρ. Μπουκώρος (Μαγνησίας), Αθ. Μπούρας (Αττικής), Κ. Κουκοδήμος (Πιερίας), Δ. Κυριαζίδης (Δράμας), Εμ. Κόνσολας (Δωδεκανήσου) και Γ. Κασαπίδης (Κοζάνης).