«Προϋπολογισμό που διώχνει επενδύσεις, που διώχνει θέσεις εργασίας» χαρακτήρισε στην ομιλία του στη Βουλή, τον προϋπολογισμό που κατέθεσε η κυβέρνηση, ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, συντονιστής ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης.


«Υπάρχει έστω και ένας που να χαίρεται για τις πολιτικές της κυβέρνησης; Ναι υπάρχει: Οι χώρες στις οποίες πηγαίνουν οι επενδύσεις αλλά και οι ΜμΕ που φεύγουν από την Ελλάδα. Αυτή είναι η πολιτική σας κύριοι της Αριστεράς», τόνισε.

Πρόσθεσε ότι «είναι ένας προϋπολογισμός της Αριστεράς που αποδεικνύει για άλλη μια φορά πόσο χαοτική είναι η διάσταση ανάμεσα στα λόγια και στα έργα της. Αποκαλύπτει τη φιλοσοφία των κυβερνώντων. Την ασυνέπεια, την αναξιοπιστία, την πολιτική απάτη που έστησαν στους Έλληνες πολίτες. Και με έντονα χαρακτηριστικά: περισσότερους φόρους, περισσότερες περικοπές σε συντάξεις και κοινωνικά  επιδόματα, μηδενική ανάπτυξη».

Και κατέληξε: «Μπορείτε αλήθεια να κοιτάξετε στα μάτια  τον άνεργο, το νέο που ψάχνει για εργασία; Μπορείτε να κοιτάξετε στα μάτια το χαμηλόμισθο, το συνταξιούχο, τον εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα που αγωνιά για το εάν θα έχει αύριο δουλειά; Μπορείτε; Όχι βέβαια! Γιατί το μόνο που κομίζετε τελικά είναι άλλον ένα χρόνο αγωνίας και ένα μέλλον θολό και αβέβαιο».