ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ

Στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» μεταφέρθηκε τραυματισμένος ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου, έπειτα από επίθεση αγνώστων κρανοφόρων που δέχτηκε στα Εξάρχεια το βράδυ της Τρίτης. 


Τον βουλευτή προσέγγισαν περίπου δέκα άτομα, που φορούσαν κράνη, την ώρα που έτρωγε σε εστιατόριο στην οδό Βαλτετσίου, τον ρώτησαν «Είσαι ο Βασίλης Οικονόμου;» και στη συνέχεια ξεκίνησαν να τον χτυπούν με γροθιές και κλοτσιές, φωνάζοντας «να μην ξαναπατήσεις εδώ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Οικονόμου φέρει τραύματα σχεδόν σε όλο του το σώμα, τα οποία προς το παρόν δεν εμπνέουν ανησυχία, και υποβάλλεται σε εξετάσεις.

Το εστιατόριο βρίσκεται σχεδόν απέναντι από εκείνο στο οποίο είχε προπηλακιστεί τον Απρίλιο ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν χωρούν στο δημοκρατικό μας πολίτευμα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης. Τόνισε πως η ΝΔ καταδικάζει απερίφραστα την αντιδημοκρατική αυτή ενέργεια, και κάλεσε την Αστυνομία να δράσει άμεσα έτσι ώστε να συλληφθούν οι δράστες και να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη.

«Σε μία δημοκρατική κοινωνία άβατα δεν υπάρχουν» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου στα Εξάρχεια. «Η άνανδρη επίθεση εναντίον του Β. Οικονόμου δείχνει ότι η Αθήνα έχει γίνει πάλι ξέφραγο αμπέλι. Οφείλει η κυβέρνηση να εγγυηθεί την ασφάλεια κάθε πολίτη.

ANANEΩΣΗ

Ο κ. Οικονόμου πήρε εξιτήριο μετά τις εξετάσεις, το πρωί. «Δεν μπορούμε να ζούμε σε αυτή την ζούγκλα. Πρέπει να το καταλάβουν όλοι -και πρώτα απ’ όλα η κυβέρνηση- ότι πρέπει να περιφρουρήσουν το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να μπορεί να κάθεται να πιεί ένα κρασί, να φάει, να κάτσει ήσυχος σαν άνθρωπος», δήλωσε ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου εξερχόμενος από το νοσοκομείο.