Οριστικά θα παραμείνουν στο σταθμό του Μετρό της Βενιζέλου οι αρχαιότητες. Τη διαβεβαίωση αυτή παρείχε, σήμερα, ο υπουργός υποδομών Χρ. Σπίρτζης, μετά από αυτοψία που έκανε συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.


Έτσι, μετά από μία βόλτα ενός πρώην υπουργού Πολιτισμού, σήμερα ήρθε μια αυτοψία ενός νυν υπουργού Υποδομών, για να χαρακτηριστούν "σημαντικά ευρήματα" και "θησαυρός για Θεσσαλονίκη και τη χώρα" όσα βρέθηκαν στη Βενιζέλου...

"Ο σεβασμός που πρέπει να δείξουμε στην πολιτιστική μας κληρονομιά είναι πάνω από κάθε άλλη προτεραιότητα που υπάρχει. Πιστεύω ότι και οι αρχαιολόγοι και οι μηχανικοί θα βρουν τις βέλτιστες λύσεις ώστε να κατασκευαστεί ο σταθμός χωρίς να βλάψουμε τα ευρήματα. Πιστεύω ότι τεχνικά είναι ... εφικτότατο" τόνισε.

Για μια εξαιρετικά καλή κατάληξη έκανε λόγο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης. Χαιρέτησε τα λεγόμενα του υπουργού σχολιάζοντας πως είναι "απόλυτα ευχαριστημένος".

Σταθμός Βενιζέλου μαζί με το... μετρό της Καλαμαριάς

"Υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον. Είναι επιβεβλημένη η συνύπαρξη σταθμού και αρχαίων. Χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση για το πως μπορεί να έχουμε αίσιο αποτέλεσμα" ανέφερε από την πλευρά του ο Χρ. Τσίτουρας εκ μέρους της Αττικό Μετρό Α.Ε..
 Ενημέρωσε πως ο σταθμός της Βενιζέλου θα γίνει στο τέλος του έργου και μετά την παράδοση του καθώς δεν χρειάζεται να κινδυνέψει ολόκληρο το έργο. Όπως εξήγησε θα παραδοθεί το Μετρό με τους 12 από τους 13 σταθμούς και μετά η Βενιζέλου μαζί με την επέκταση της Καλαμαριάς.

Σπίρτζης προς εργαζόμενο: Το χιλιάρικο θα το παίρνεις!

Στο σταθμό της Βενιζέλου βρέθηκαν και οι προσφάτως απολυμένοι εργαζόμενοι του αρχαιολογικού τμήματος και διαμαρτυρήθηκαν στον υπουργό για τις απολύσεις. Ο κ. Σπίρτζης δεσμεύτηκε για την επαναπρόσληψη των εργαζομένων αλλά ζήτησε να μην ανοίξει η κουβέντα για το μισθολογικό καθώς "δεν συμφέρει μερίδα των εργαζομένων"!

Όπως χαρακτηριστικά είπε σε έναν εργαζόμενο που έπαιρνε ως αμοιβή 1.000 ευρώ, "εσύ τα χίλια θα τα πάρεις, εκείνοι που έπαιρναν 3500 να ανησυχούν"!