Με την κατηγορία της «απλής συνέργειας στην αποπλάνηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του, από κοινού» καλείται να λογοδοτήσει στη 2η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης μετά τα Χριστούγεννα ο
πατέρας της 9χρονης, η οποία έπεσε θύμα αποπλάνησης από τον 56χρονο υπάλληλο της ΕΤ3 (φωτογραφία).


Η ποινική δίωξη που άσκησε η εισαγγελέας πλημμελειοδικών Φωτεινή Κρεωνίδου ακολούθησε σχετική εισήγηση της ανακρίτριας, που -μελετώντας το υλικό της δικογραφίας- έκρινε ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να ασκηθεί η συγκεκριμένη δίωξη.

Πιο συγκεκριμένα, σε μικρής διάρκειας βίντεο που ενσωματώθηκε στη δικογραφία, εμφανίζεται ο πατέρας να παρακολουθεί τον 56χρονο ομογενή Αρσένιο Σερασίδη και να επιδοκιμάζει τις ενέργειες του βασικού κατηγορούμενου σε βάρος της ανήλικης κόρης του. Η παραπάνω δίωξη στρέφεται και εναντίον άγνωστου προσώπου που φαίνεται να τραβάει το επίμαχο βίντεο.

Επίκληση στο υλικό αυτό είχε κάνει κι ο 56χρονος , που, απολογούμενος στην ανακρίτρια, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι ο πατέρας επιδοκίμαζε τις πράξεις αποπλάνησης του ιδίου, τονίζοντας ότι αμφότεροι βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Σημειώνεται ότι ο Σερασίδης έχει ήδη προφυλακιστεί για την υπόθεση, ενώ λίγες μέρες μετά την προφυλάκισή του, οι εισαγγελικές Αρχές της Θεσσαλονίκης εξέδωσαν διάταξη, χρονικής διάρκειας 30 ημερών, με την οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα το ονοματεπώνυμό του, όπως επίσης φωτογραφίες του.

Εναντίον του ασκήθηκε δίωξη για βιασμό, αποπλάνηση ανηλίκου, κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας και παραβίαση του νόμου περί ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.

Διαβάστε ακόμη:

Αυτός είναι ο εργαζόμενος στην ΕΤ3 που κατηγορείται για παιδεραστία


Πηγή: ΑΜΠΕ