Έγινε κι αυτό! Καθηγητές μέσης εκπαίδευσης αξίωσαν να διαγραφεί από ομιλητής σε συνέδριο για το "μπούλινγκ", ο καθηγητής Γιάννης Πανούσης! Με μια κίνηση που θυμίζει μπούλινγκ, απαίτησαν τη διαγραφή του κάτι που οδήγησε στο ΠΑΜΑΚ να αποσύρει την συμμετοχή του από το συνέδριο!


Το συνέδριο επρόκειτο να διεξαχθεί στις 27-29 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Ως κεντρικός ομιλητής είχε κληθεί ο καθηγητής Ιωάννης Πανούσης, ο οποίος μπορεί να μην ήταν, πλέον, υπουργός, όμως δεν είχε, ακόμη, προβεί στις γνωστές αποκαλύψεις. Μάλιστα, ενόψει του συνεδρίου, το καλοκαίρι, στις συναντήσεις που έγιναν, κανείς δεν είχε εκφράσει το παραμικρό για τη συμμετοχή Πανούση.

Στις 10 Νοεμβρίου, όμως, σε συνάντηση που έγινε στο γραφείο του πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αχιλλέα Ζαπράνη και στην οποία συμμετείχε η Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου και εκπρόσωποι της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης που συνδιοργανώνει (και ελέγχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ), οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης απαίτησαν να μην είναι ομιλητής ο πρώην υπουργός!

Όπως ανακοινώθηκε από το ΠΑΜΑΚ, "στους εκπροσώπους της Περιφερειακής Διεύθυνσης δηλώθηκε ότι παρόμοιο αίτημα δεν ήταν δυνατόν να γίνει δεκτό, γιατί αυτό θα αποτελούσε παραβίαση εκ μέρους του Πανεπιστημίου των θεμελιωδών αρχών  της ακαδημαϊκής δεοντολογίας. Προ της επιμονής τους, ο Πρύτανης διέκοψε την συνεδρίαση δηλώνοντας, ότι ακυρώνεται η συμμετοχή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο Συνέδριο. Διευκρίνισε, ταυτόχρονα, ότι το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας είναι πρόθυμο να συμμετάσχει εκ νέου στη διοργάνωση, εάν και εφόσον τηρηθεί απαρέγκλιτα ο αρχικός σχεδιασμός του επιστημονικού Συνεδρίου".

Είναι σαφές πως ο καταγγέλλων πρώην υπουργός έχει γίνει κόκκινο πανί για μερικούς...