Με μια... ροπαλιά (ένα ωραίο γκολ του Βέλλιου), ο Ηρακλής κέρδισε με 1-0 (από το α' μέρος) τον Παναθηναϊκό,, σε ένα ντέρμπι που βάφτηκε... κίτρινο από τις -συνολικά- 12 κίτρινες κάρτες που έδειξε ο Κομίνης (πέντε στον Ηρακλή κι επτά στον Παναθηναϊκό).

Ο Ηρακλής μπήκε στον αγώνα και τον ολοκλήρωσε προσέχοντας πρώτα την άμυνά του. Ήταν καλά οργανωμένος πίσω (αν και μετά το 20 παρατηρήθηκαν κενά στον άξονα, που αυξήθηκαν στις αρχές του β μέρους, αλλά όσο περνούσε η ώρα οι προσπάθειες των φιλοξενούμενων ήταν απείθαρχες και οι άμυνες έβγαιναν πιο εύκολα). Μπροστά ο... εορτάζων "Γηραιός" (που αύριο κλείνει 107 χρόνια ζωής) ήταν ιδιαίτερα νεανικός, γρήγορος κι ενθουσιώδης.

Ο Παναθηναϊκός κινήθηκε σε ρηχά νερά. Χωρίς να θυμίζει στο παραμικρό την περσινή ομάδα, δεν αποφάσισε, επί 90 λεπτά, αν θα επιτεθεί από τον άξονα ή τα άκρα. Μουδιασμένοι στην τελική προσπάθεια οι παίκτες του, απείθαρχοι μετά το 70, όσο έβλεπαν την ήττα να πλησιάζει, έκαναν του κεφαλιού τους. Ενδεικτική η κλοτσιά που έριξε ο Νίνης στο 90+2 στον Σαραμαντά, επειδή τον... τρίπλαρε δυο φορές στο σημαιάκι του κόρνερ κοντά στην εστία του Στιλ! Εκτός της κίτρινης, ο Νίνης πρόσφερε χρόνο και την ευκαιρία στον Ηρακλή να έχει άλλη μία κατοχή.

Η ομάδα του Παπαδόπουλου ήταν πιο καλά προετοιμασμένη για αυτό το παιχνίδι. Έπαιξε σαν τη γάτα με το ποντίκι και κέρδισε. Ο Στραματσιόνι μάλλον δεν έχει καταλάβει πού έχει μπλέξει...

Διακριθέντες από τον Ηρακλή δε θα κατονομάσουμε. Όλοι έπαιξαν αυτό που έπρεπε. Κι όταν Μπαρτολίνι και Ζιαμπάρης συνεργάστηκαν και στην άμυνα, όλα πήγαιναν πρίμα... Αντίθετα, για τον Παναθηναϊκό θα ξεχωρίσουμε τον Ατζαγκούν που ήταν μακράν ο χειρότερος...

Η ταυτότηα του αγώνα
Γήγπεδο: Καυτανζόγλειο
Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας), βοηθοί Ποντίκης (Πρέβεζας), Καραγκιοζόπουλος (Ημαθίας). 4ος: Γκρανάς (Θράκης)
Γκολ: 23' Βέλλιος /
Κόκκινες:-/-
Κίτρινες: 39' Βέλλιος, 59' Μπουκουβάλας, 61' Ζιαμπάρης, 90+1 Χουάντερσον, 90+4 Χαντί / 21΄ Ζέκα, 75' Καρέλης, 61' Ταβλαρίδης, 71' Καρέλης, 78' Μπεργκ, 86΄Μαρινάκης, 90+2' Νίνης.
Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Καρασαλίδης, Ιντζόγλου, Μπουλούτ(76' Χαντί), Βέλλιος, Ρομάνο(87' Περόνε), Πασάς.
Στον πάγκο ήταν οι: Περνίς, Χαντί, Λουκίνας, Στάμου, Περόνε, Καρλίτος, Ζαμπάζης.
Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσιόνι): Στιλ, Σάντσεθ, Ταυλαρίδης, Τριανταφυλλόπουλος(73' Μαρινάκης), Πράνιτς, Ζέκα, Εσιέν, Ατζαγκούν(58' Νίνης), Αμπέιντ(86' Κλωναρίδης), Μπεργκ, Καρέλης.
Στον πάγκο ήταν οι: Κοτσώλης, Κλωναρίδης, Μαρινάκης, Λαγός, Νάνο, Κουτρουμπής, Νίνης.

Ο αγώνας λεπτό προς λεπτό