Οι τοκογλύφοι της έπιναν το αίμα! Δανείστηκε 80.000 ευρώ, έδωσε πίσω... 340.000 ευρώ -κι ακόμη χρωστούσε!


Ο λόγος για 50χρονη ιδιοκτήτρια πρατηρίου υγρών καυσίμων. Αρχικά, τον Ιούλιο του 2009, δανείστηκε από ένα ζευγάρι (34χρονο και 33χρονη) κάποια χρήματα. Τους τα επέστρεψε και, όταν ξαναχρειάστηκε κάποια χρήματα, επειδή οι δουλειές δεν πήγαιναν καλά, στράφηκε, πάλι, στο ίδιο ζευγάρι. Τμηματικά, ως τον Ιούλιο του 2015, πήρε 71.000 ευρώ και άλλα 10.000 ευρώ από έναν 36χρονο, φίλο του ζευγαριού.
Όταν επέστρεψε τα χρήματα, όμως, το ζευγάρι κι ο φίλος τους, της είπαν ότι... χρωστούσε και τόκους. Η 50χρονη άρχισε να πληρώνει, για να φθάσει, τελικά, να επιστρέψει, όπως υποστηρίζει, 275.350 ευρώ στο ζευγάρι και 81.500 ευρώ στον φίλο τους. Μάλιστα, όπως της είπαν, από αυτά τα χρήματα, μόνον τα 5.000 ευρώ αντιστοιχούσαν στο... αρχικό κεφάλαιο, ενώ τα υπόλοιπα ήταν τόκοι!

Μπροστά στο ενδεχόμενο να μην μπορεί να ξεχρεώσει ποτέ, η 50χρονη στράφηκε στην αστυνομία και αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έστησαν παγίδα στους τοκογλύφους. Είπαν στην 50χρονη να τους καλέσει για να πληρώσει μία «γερή» δόση, αλλά πήγαν κι εκείνοι στο ραντεβού.

Στο ραντεβού, από πλευράς τοκογλύφων εμφανίστηκε η 51χρονη δικηγόρος τους, η οποία συνελήφθη. Συνελήφθη και ο 34χρονος τοκογλύφος, ο οποίος είχε πάει νωρίτερα στο ραντεβού για να... ελέγξει το χώρο. Εναντίον τους, όπως κι εναντίον των άλλων δύο τοκογλύφων, σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εκβίασης κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και τοκογλυφίας κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο τοκογλύφοι έπαιρναν επιταγές από την 50χρονη ως εγγύηση. Μάλιστα, προσπάθησαν να τις «σπάσουν», αλλά... σκόνταψαν στα κάπιταλ κοντρόλς! Έτσι, την εκβίαζαν για να τους υπογράψει συναλλαγματικές.

Επίσης, όπως κατήγγειλε η 50χρονη, ο 34χρονος, με την 33χρονη, επανειλημμένα εφοδίαζαν τα αυτοκίνητά τους με καύσιμα από το πρατήριό της, χωρίς να καταβάλλουν το σχετικό αντίτιμο.

Επίσης, η δικηγόρος με την 33χρονη, πήγαν μαζί με τον 34χρονο, στο βενζινάδικο της καταγγέλλουσας, απαιτώντας να γίνει η αλλαγή των επιταγών με συναλλαγματικές και να τους δοθούν 5.000 ευρώ, ως δόση.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, στην κατοχή των συλληφθέντων 20.400 ευρώ, τρεις τραπεζικές επιταγές, 13 ασυμπλήρωτες συναλλαγματικές, μια απόδειξη είσπραξης και μια σελίδα με σημειώσεις που αφορούσαν χρήματα που είχε δανείσει το κύκλωμα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.