Ο Όμιλος Φίλων Κάστανου και Ελαιολάδου Θεσσαλονίκης διοργανώνει, για 32η χρονιά, την Γιορτή Κρητικού Κάστανου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ερευνάς και Διάδοσης της Κρητικής Παράδοσης «Ιδαία Γη».


Η Γιορτή Κάστανου θα λάβει χώρα φέτος στο Κρυονέρι - Τέρμα Διαγόρα προς τον Περιφερειακό Θεσσαλονίκης,  στις εγκαταστάσεις του 20ου Συστήματος Προσκόπων Τούμπας, την Κυριακή 15 Νοέμβρη 2015 και ώρα 13.00.

Εκτός από το παραδοσιακό ψήσιμο των κάστανων, θα διατίθενται κρητικό ελαιόλαδο προς δόκιμη, πιλάφι, σουβλάκια, τσικουδιά και κρητικό κρασί, σε συμβολική τιμή. 

Πάνω από 10 καλλιτέχνες θα μας ταξιδέψουν με λύρες, λαούτα, βιολιά, νταουλάκι, κιθάρες, μαντολίνα, στα μονοπάτια της Παραδοσιακής Κρητικής μουσικής και το χορευτικό της  «Ιδαίας Γης» θα παρουσιάσει χορούς από όλη την Κρήτη.

Εννοείται ότι θα ακολουθήσει γλέντι για όλο τον κόσμο ως το βράδυ, και η παιδική χαρά θα είναι στη διάθεση των μικρών μας φίλων. 

Στις 13.30, πριν ξεκινήσει το γλέντι, θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση για τους Κρήτες Πεσόντες στη Μακεδονία, προεξέχοντος του πατέρα Ευτύχιου, στο παρακείμενο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου.