«Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών δεν κατέληξε κάπου, με αποκλειστική ευθύνη του πρωθυπουργού. Το ότι ζητάει λευκές επιταγές, δείχνει την αδυναμία του να “τρέξει” το δικό του το μαγαζί.
Τέτοιες κουβέντες δε γίνονται αποσπασματικά, πρόχειρα, με τρόπο εκβιαστικό όπως τέθηκε τις προηγούμενες ημέρες».


Αυτό τόνισε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης, σε σημερινή ραδιοφωνική του συνέντευξη στον 102 FM της ΕΡΤ.

Πρόσθεσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη με συγκεκριμένες τοποθετήσεις στο ζήτημα του ασφαλιστικού. Μιλούσε για επαναφορά του 13ου μισθού, για επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ. Αυτά τα ζητήματα όχι μονάχα δεν τίθενται πλέον, αλλά πάμε σε πιο ακραία μορφή, σε αντίθετη κατεύθυνση. Είναι ζήτημα το πώς θα το χειριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ».

Όσον αφορά τις διαρροές για τον αριθμό των βουλευτών που δεν θα ψηφίσει το ασφαλιστικό όταν φθάσει στη Βουλή, σημείωσε πως χρειάζεται σοβαρότητα κι αυτό το σήμα πρέπει να εκπέμψει πρώτα η κυβέρνηση. Η πολιτική δε γίνεται ούτε με διαρροές, ούτε με ατάκες, ούτε με τουίτ»…

Ερωτηθείς για τη χθεσινοβραδινή σύνοδο της Ε.Ε. για το προσφυγικό, υπογράμμισε ότι «Το προσφυγικό και η αντιμετώπισή του θέλει πάρα πολύ σοβαρή πολιτική και διπλωματική αντιμετώπιση. Δεν αντιμετωπίζεται απλά με δημόσιες τοποθετήσεις, είτε από αυτοδιοικητικούς, είτε από κυβερνητικούς παράγοντες». 

Τέλος, για τις σχέσεις Τουρκίας και Ε.Ε σημείωσε πως «το ότι μπήκε ξανά το θέμα της ενταξιακής πορείας της, είναι ιδιαίτερα κρίσιμο. Το ζήτημα το δικό μας είναι πώς θα βάλουμε όλη την ευρωπαϊκή κοινότητα στο πλευρό μας. Να πείσουμε με τις πολιτικές και το ύφος μας ότι το προσφυγικό είναι κοινό ζήτημα κι ότι απαιτεί ευρωπαϊκή διαχείριση».