Η πρώτη ολομέλεια της Λαϊκής Ενότητας Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε εχθές, Δευτέρα 2/11, στο Εργατικό Κέντρο στην αίθουσα Αβραάμ Μπεναρόγια. 


Τη συνέλευση άνοιξαν τα μέλη της γραμματείας Γιάννης Αρέστης, που έθεσε το κεντρικό πλαίσιο και η Δέσποινα Χαραλαμπίδου που εισήγαγε στοιχεία προγραμματισμού δράσης για το επόμενο διάστημα. Ακολούθησαν πολλές τοποθετήσεις από τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας σε σχέση με την αποτίμηση των εκλογών, τη μνημονιακή πραγματικότητα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε το επόμενο διάστημα, τον προγραμματισμό των δράσεων, βάζοντας στον άμεσο σχεδιασμό τη συμμετοχή στην εικοσιτετράωρη γενική απεργία στις 12/11.

Νωρίτερα το πρωί, αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας Θεσσαλονίκης με επικεφαλείς τις υποψήφιες βουλευτίνες Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Λίτσα Αμμανατίδου – Πασχαλίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη και στελέχη της ΛΑΕ συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΥΑΘ αποτελούμενη από τα μέλη της διοίκησης Ζώη Πολυζωίδη, Δέσποινα Λεμονίδου, Μανώλη Μαντζουρίδη, Θανάση Σταμκόπουλο, Χαράλαμπο Μωυσιάδη και Δέσποινα Βεργίνη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της ΛΑΕ ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, που ξεκίνησε με συναντήσεις με τα σωματεία των εργαζομένων στο λιμάνι και στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και την υποστήριξη των δράσεων κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΘ και θα συνεχιστεί με συναντήσεις με τα σωματεία των εργαζομένων στον ΟΣΕ, στη ΔΕΗ, στην Εγνατία Οδό και άλλες επιχειρήσεις του δημοσίου και σειρά παρεμβάσεων.

Οι δυο πλευρές χαρακτήρισαν "απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό να ξανανοίγει η συζήτηση για την ιδιωτικοποίηση του νερού από την κυβέρνηση και την τρόικα τη στιγμή που το νερό αποτελεί κοινωνικό αγαθό και η επιλογή αυτή προσκρούει ευθέως στην κινηματικά και καθολικά εκπεφρασμένη άποψη της τοπικής κοινωνίας όπως εκφράστηκε στο δημοψήφισμα".