Σε 885 εκλογικά κέντρα με 1.284 κάλπες στο εσωτερικό και 44 στο εξωτερικό θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας στις 22 Νοεμβρίου, όπως αποφάσισε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος που συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης.


Στο μεταξύ, οι εκπρόσωποι των υποψηφίων προέδρων Κυριάκου Μητσοτάκη και Άδωνι Γεωργιάδη έθεσαν εκ νέου ζήτημα χρησιμοποίησης, από το περιβάλλον του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, των υποδομών του κόμματος στη Λεωφόρο Συγγρού, καταγγέλλοντας τηλεφώνημα που έγινε από τα κεντρικά γραφεία στον πρώην βουλευτή Αχαΐας Μπεκίρη, προκειμένου να στηρίξει την υποψηφιότητα του Ευάγγελου Μεϊμαράκη. Η πλευρά του κ. Μεϊμαράκη πάντως κάνει λόγο για μεμονωμένο περιστατικό το οποίο και καταδικάζει.

Ο εκπρόσωπος του κ. Γεωργιάδη κατήγγειλε επίσης ότι ο πρώην γ.γ. Εθελοντών και εν ενεργεία μέλος της Π.Ε. κ. Σιάνης τη Δευτέρα προσπάθησε να πάει στα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού, αλλά του απαγόρευσαν αρχικά την είσοδο και τελικά του επετράπη να εισέλθει μετά από παρέμβαση του διευθυντή του κόμματος κ. Τσιμάρα. 

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος δήλωσε άγνοια του περιστατικού και ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει να γίνει ΕΔΕ προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος έδωσε εντολή στους άντρες της ασφάλειας να εμποδίσουν την είσοδο στον κ. Σιάνη. Η πλευρά του κ. Μεϊμαράκη, πάντως, και σε αυτή την περίπτωση δήλωσε άγνοια για το γεγονός, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος τη δουλειά που είχε την τελείωσε και η γραμματεία του δεν υπάρχει πια.

Την ίδια ώρα, ο κ. Γεωργιάδης με επιστολή του στους άλλους τρεις υποψηφίους για την προεδρία της Ν.Δ. ζητεί σε πιο σκληρό ύφος τη διεξαγωγή debate ή εθνικών συνδιασκέψεων, αφήνοντας αιχμές και για την παραμονή του Ευάγγελου Μεϊμαράκη στη θέση του προέδρου του κόμματος παρότι είναι υποψήφιος. Συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη, απαντώντας στην επιστολή του κ. Γεωργιάδη, αναφέρουν ότι όλοι είναι υποχρεωμένοι να τηρήσουν το καταστατικό.

«Το καταστατικό της Ν.Δ., το οποίο δεν είναι και το καλύτερο δυνατό και πρώτος ο κ. Μεϊμαράκης έχει θίξει το συγκεκριμένο ζήτημα, είμαστε υποχρεωμένοι να το τηρήσουμε όλοι. Καμία αντικαταστατική ενέργεια δεν θα γίνει αποδεκτή. Θα τηρήσουμε μέχρι κεραίας το καταστατικό παρά τις προφανείς προεκλογικές σκοπιμότητες ορισμένων. Δεν θα φέρουμε στο προσκήνιο ζητήματα παραπολιτικής και όλα όσα ανατροφοδοτούν την εσωτερική ένταση» τονίζουν χαρακτηριστικά οι συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ.