Τρεις νεαρούς διαρρήκτες -μεταξύ των οποίων και μια 16χρονη που έπαιζε το ρόλο του τσιλιαδόρου- συνέλαβαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Σταυρούπολης, την ώρα της... δουλειάς.


Σύμφωνα με την αστυνομία δράστες είναι -μαζί με την ανήλικη- ένας 17χρονος κι ένας 19χρονος. 

Οι τρεις συνελήφθησαν χθες (20-11-2015) το πρωί. Το προηγούμενο βράδυ, σύμφωνα με την αστυνομία, ο 17χρονος κι ο 19χρονος είχαν εισβάλει σε σπίτι στη Σταυρούπολη, από όπου έκλεψαν διάφορα χρυσαφικά, ενώ η 16χρονη τους παρείχε κάλυψη, ακούγοντας ταυτόχρονα φορητό πομποδέκτη προκειμένου να γνωρίζουν τις κινήσεις των αστυνομικών και να αποφύγουν τη σύλληψη.

Κατά τον εντοπισμό των νεαρών στην περιοχή της Σταυρούπολης, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν διαρρηκτικά εργαλεία, φορητό ασύρματο, πλήθος χρυσαφικών, 2.485 ευρώ και κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι ίδιοι, κατά το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου - Νοεμβρίου 2015, διέρρηξαν έντεκα κατοικίες στη δυτική Θεσσαλονίκη, από το εσωτερικό των οποίων άρπαξαν πλήθος κοσμημάτων, χρυσαφικών, τιμαλφών, 24 ρολόγια χειρός, χρηματικά ποσά και  ηλεκτρονικές συσκευές. Μάλιστα, στις δύο από αυτές τις διαρρήξεις είχε πάρει μέρος και τέταρτος συνεργός τους, ένας 17χρονος, ο οποίος είχε συλληφθεί την 07-11-2015, την ώρα που χτυπούσε τα κουδούνια πολυκατοικίας στον Εύοσμο, για να διαπιστώσει αν υπήρχαν μέσα ένοικοι και να μπει να κλέψει!

 Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, για τα κατά περίπτωση αδικήματα των Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, της Κλοπής και της παράβασης του Νόμου περί Ραδιοσυχνοτήτων, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Οι έρευνες συνεχίζονται για την τυχόν συμμετοχή κι άλλων ατόμων στην υπόθεση, αλλά και τον πιθανό εντοπισμό επιπλέον παθόντων.