Το θέμα των πλειστηριασμών είναι αυτό που επιλέγουν σήμερα, Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015, οι περισσότερες εφημερίδες για να προβάλουν.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Ασυλία Τσίπρα στον Μαρινάκη

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε κυκεώνα προβλημάτων έχει εγκλωβιστεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος απέδειξε με την περίπτωση του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Ολυμπιακού ότι τελικά δεν είναι διατεθειμένος να συγκρουστεί με τα συμφέροντα και τη διαπλοκή. Και ας έλεγε άλλα στις προγραμματικές δηλώσει της νέας κυβέρνησης".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Μέρες του 2014".

Η εφημερίδα γράφει ότι "αδιέξοδο για τους πλειστηριασμούς και τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Συνεχή τηλεφωνήματα αγωνίας του Αλέξη Τσίπρα σε Ανγκελα Μέρκελ, Φρανσουά Ολάντ και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Στον αέρα η δόση των 2 δισ., ξανά στο τραπέζι τα άγρια σενάρια για "κούρεμα" καταθέσεων".

ΕΘΝΟΣ: "Μετωπική για τους πλειστηριασμούς".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αποφασισμένος να μην υποχωρήσει στις απαιτήσεις των δανειστών για τους πλειστηριασμούς εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας. Το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει απαλλαγή οφειλών και προστασία της κύριας κατοικίας για όσους βρίσκονται σε αντικειμενική οικονομική αδυναμία, καθώς και ρυθμίσεις "κόκκινων" δανείων με πόιντ σύστεμ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Πόλεμος! Τζαμί γίνεται η Αγία Σοφία στην Πόλη

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "ο Τούρκος ηγέτης Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ετοιμάζεται να κάνει ισλαμικό τέμενος τον ναό της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη!!! Κάτι που οπωσδήποτε θα αλλάξει όχι μόνο τα τοπικά (τα ελληνοτουρκικά), αλλά και τα παγκόσμια δεδομένα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ποιους "ΔΕΙΧΝΕΙ" ο Πανούσης για την τρομοκρατία". "8 εξαιρέσεις στις αυξήσεις ορίων ηλικίας".

Η εφημερίδα γράφει ότι "όλα τα ήξερε ο πρωθυπουργός, υπουργοί, ο διοικητής της ΕΥΠ, το θέμα είναι πολιτικό και όχι μόνο δικαστικό", δηλώνει στον "Ε.Τ." ο τέως υπουργός."Πάνω από 250.000 ασφαλισμένοι διατηρούν το δικαίωμα να αποχωρήσουν με τα χαμηλά όρια συνταξιοδότησης"..

ΕΣΤΙΑ: "Σχέσεις κυβερνήσεως με εξτρεμιστές".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "είναι πρωτοφανές ένας πρώην υπουργός να προβαίνει σε καταγγελίες ανάλογες αυτών του κ. Πανούση. Εν προκειμένω, πέρα από αυτό, υπάρχουν σαφείς αιχμές για τον εν ενεργεία υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, σχετικά με χειρισμούς που έχουν να κάνουν με τις φυλακές και το σωφρονιστικό σύστημα".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Μπλόκο Βερολίνου, ελιγμοί Μαξίμου".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε εξέλιξη η τακτική των δανειστών: διαπραγμάτευση στα άκρα ώστε να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις τους. Πιέζουν για πλειστηριασμούς, αλλαγές στις 100 δόσεις και συνδέουν την αξιολόγηση με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Ενθαρρυντική η συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας της ευρωζώνης, αλλά η μη επίτευξη της συμφωνίας αφήνει ερωτηματικά για το σημερινό Eurogroup".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μετρό με καπέλο 300 εκατ. ευρώ 

"Στις αρχές της επομένης χρονιάς, καλώς εχόντων των πραγμάτων, ευελπιστεί η κυβέρνηση ότι θα επανεκκινήσουν οι εργασίες κατασκευής της βασικής γραμμής του μετρό Θεσσαλονίκης, με σημαντική επιπλέον επιβάρυνση στον αρχικό προϋπολογισμό του έργου. Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, η καταρχήν συμφωνία με τον εργολάβο για τις έως τώρα εξωσυμβατικές απαιτήσεις του, ύψους περίπου 680 εκατ. ευρώ και με εκτελεσμένο μόλις περίπου το 30% του φυσικού αντικειμένου, προβλέπει την καταβολή ποσού άλλων 170 έως 200 εκατ. ευρώ", γράφει η εφημερίδα. 

ΤΑ ΝΕΑ: "Δύο συν ένα πρόσωπα δείχνει ο Πανούσης".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "έτοιμος να κατονομάσει πρόσωπα εμφανίζεται ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης μιλώστας στα "ΝΕΑ" σχετικά με τις καταγγείες του ("Πρώτο θέμα") για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που σχετίζονται μετον χώρο της τρομοκρατίας, από τον οποίο - όπως αναφέρει - δέχεται απειλητικά μηνύματα".

ESPRESSO: Η ζωή του χρώσταγε λίγη ευτυχία

Η εφημερίδα αναφέρεται στο γάμο του ηθοποιού Θανάση Βισκαδουράκη, που μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο, τον οποίο στεφάνωσε ο πνευματικός του πατέρας, αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Νύφη η Κατερίνα Γιώτα, που δεν έχει σχέση με το χώρο του θεάτρου, ή της σόου μπιζ.

Kontranews: "Κάτω τα χέρια από τα σπίτια μας".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι Ελληνες που σηκώνουν όλο το βάρος της προσφυγικής κρίσης κινδυνεύουν να μείνουν άστεγοι και να γίνουν οι ίδιοι πρόσφυγες, αφού οι δανειστές θέλουν να τους αρπάζουν τα σπίτια τους και να τους εξοντώσουν με νέα χαράτσια και δυσβάσταχτους φόρους".

STAR PRESS: Τζαμί κάνουν την Αγία Σοφία

Η εφημερίδα γράφει ότι "στα βήματα του σουλτάνου Μωάμεθ Β , ο οποίος, μόλις εισήλθε νικητής στην Κωνσταντινούπολη το 1453, κατευθύνθηκε στην Αγια-Σοφιά και εκεί τέλεσε την πρώτη μουσουλμανική προσευχή,ανακηρύσσοντας το ναό σε τζαμί, βρίσκεται και ο Ταγίπ Ερντογάν, που ποθεί διακαώς να κάνει το ίδιο".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ολα για όλα στο Eurogroup".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "δύσκολη αλλά όχι αδύνατη θεωρούσαν χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες την επίτευξη συμφωνίας σήμερα, είτε σε τεχνικό επίπεδο είτε στη διάρκεια της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης".