Το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών επιλέγουν οι περισσότερες εφημερίδες για να το αναδείξουν ως πρωτοσέλιδο θέμα - η κάθε μια από τη σκοπιά της. Αναλυτικά:


ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Τέλος στην ασυλία του Μαρινάκη

Η εφημερίδα αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων την οποία χαρακτηρίζει "αντίδραση πρωτοφανή στα δικαστικά χρονικά, αφού για πρώτη φορά οι δικαστές βγάζουν ανακοίνωση στήριξης κάποιου μέλους τους, το οποίο δέχεται πιέσει από συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα κι επί του προκειμένου από τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού κ. Βαγγέλη Μαρινάκη".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Θα πω ονόματα για δικαστικά πραξικοπήματα. Βόμβα Παπαγγελόπουλου στη Βουλή για τα θαλασσοδάνεια σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Η εφημερίδα υπογραμμίζει: "Βόμβα μεγατόνων εξαπέλυσε χθες από τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, καθώς κατήγγειλε ότι διαθέτει πληροφορίες για «δικαστικά πραξικοπήματα». Μάλιστα, λίγο αργότερα σε συνομιλία με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, θέλοντας να στείλει σαφές μήνυμα προς ορισμένους, ξεκαθάρισε ότι την επόμενη φορά θα κατονομάσει δημόσια τους πραξικοπηματίες και -όπως σημείωσε- «ο νοών νοείτω»"! 

ΔΡΟΜΟΣ της Αριστεράς: "Εθνική συναίνεση" στην...αποσύνθεση

"Από την παντοδυναμία Τσίπρα, ο οποίος κατά τα συστημικά ΜΜΕ κατάφερε τον Γενάρη να ξεκαθαρίσει και το εσωκομματικό του πεδίο, αλλά και το πολιτικό σκηνικό, «μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια» έγραφαν χαρακτηριστικά, έχουμε περάσει, πια, στη «μοναξιά του Μαξίμου», όπως γράφουν τις τελευταίες μέρες. Τα αντιλαϊκά μέτρα ξέρουν να κάνουν καλά τη...δουλειάτους. Εκτός από τη χώρα και το λαό «τρώνε» και όσους τα εφαρμόζουν και όσο περνάει ο καιρός το πετυχαίνουν όλο και πιο γρήγορα", γράφει η εφημερίδα.

ΕΘΝΟΣ: Αυτόματες ρυθμίσεις σε όλα τα δάνεια

Σύμφωνα με την εφημερίδα "«αυτόματες» ρυθμίσεις για όλα ανεξαιρέτως τα δάνεια -στεγαστικά, επιχειρηματικά, καταναλωτικά- ενήμερα και σε καθυστέρηση, φέρνει ο νέας γενιάς Κώδικας Δεοντολογίας που ετοιμάζει η Τράπεζα της Ελλάδος. Ο νέος επικαιροποιημένος Κώδικας -που αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση της Ελλάδας- θα «πατάει» πάνω σε ήδη δοκιμασμένα και αποτελεσματικά μοντέλα ρυθμίσεων (π.χ. το ιρλανδικό) και θα πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή μέχρι το τέλος Μαρτίου 2016".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: " Τα γεγονότα αρχίζουν με την...πέμπτη κυβέρνηση"

Η εφημερίδα γράφει: "Σύμφωνα όμως με πρόσφατη εκπομπή του αγαπητού μας κ. Κυριάκου Βελόπουλου, γνωστού ερευνητή και πρώην βουλευτή, ο Άγιος Γέροντας Παΐσιος είχε κάποτε πει τα εξής σε συνταγματάρχη του Ελληνικού Στρατού (τώρα είναι Στρατηγός εν αποστρατεία): "Η Ελλάδα θα αλλάξει σε σύντομο χρονικό διάστημα πέντε κυβερνήσεις πριν αρχίσουν τα δραματικά γεγονότα"! Τώρα είμαστε ήδη στην τέταρτη κυβέρνηση, μία κυβέρνηση καταστροφική που (ευτυχώς) φθείρεται ραγδαία. Και περιμένουμε ήδη την ΠΕΜΠΤΗ (οικουμενική) κυβέρνηση, που θα είναι εκείνη μετά την οποία τα δραματικά γεγονότα πρόκειται να αρχίσουν!..."

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: " Δεν...πείθεις για συναίνεση Αλέξη"

H εφημερίδα αναφέρεται στη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και υποστηρίζει ότι άλλοι είναι οι λόγοι που ο πρωθυπουργός έχει προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση.

ΕΣΤΙΑ: Ανάγκη Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας

Όπως τονίζει η εφημερίδα, "ελάχιστοι αναρωτιούνται επί ποίας βάσεως θα διεξαχθεί η συζήτησις για τόσο κρίσιμα για την χώρα μας θέματα. Ποιοι και με ποιο τρόπο έχουν ενημερώσει τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τις γεωπολιτικές διαστάσεις των ζητημάτων που συζητούν; Ποιος έχει ετοιμάσει έναν φάκελο με όλες τις διαστάσεις του μεταναστευτικού και της ρωσοτουρκικής διενέξεως, ώστε να μπορούν να ληφθούν στοχευμένες αποφάσεις"; 

H ΑΠΟΨΗ: Λεβέντικη συναίνεση χωρίς... λεβέντες

Η εφημερίδα επισημαίνει: "Ανοιχτό παράθυρο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ αφήνει υπό προϋποθέσεις ο πρόεδρος τπςΈνωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, την ώρα που οι υπόλοιποι αρχηγοί στυλώνουν τα πόδια ►Η ριψοκίνδυνη ζαριά του Τσίπρα και το παρασκήνιο της πρόσκλησης για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ►Γιατί διαφώνησαν με την απόφαση του πρωθυπουργού στενοί κομματικοί συνεργάτες του".

Η ΑΥΓΗ: Ποιος φοβάται τον διάλογο;

Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα "τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων της πολιτικής συγκυρίας θέτει η σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς οι πολιτικές δυνάμεις καλούνται να τοποθετηθούν όχι μόνο επί κρίσιμων ζητημάτων, όπως το ασφαλιστικό, το προσφυγικό και η συνταγματική αναθεώρηση, αλλά και επί ζητημάτων στρατηγικής σημασίας για τα κόμματα, όπως η γενικότερη θέση τους στο πολιτικό σύστημα".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ Σαββατοκύριακο: Δώστε τέλος στο ακαταδίωκτο

Όπως τονίζει η εφημερίδα "το ζήτημα της κάθαρσης και της διαφάνειας στον δημόσιο βίο προτάσσει η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να βάλει τέλος στο καθεστώς ιδιότυπης ασυλίας σε φαινόμενα αυθαιρεσίας και αδιαφάνειας στην πολιτική ζωή. Καθοριστικής σημασίας η κατάργηση της σκανδαλώδους ρύθμισης του ακαταδίωκτου". 

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ραντεβού στο Προεδρικό σε βαρύ κλίμα

"Σε βαρύ κλίμα, συγκαλείται σήμερα, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών που αιτήθηκε ο πρωθυπουργός. Εχοντας εισπράξει αρνητική προδιάθεση από τους επικεφαλής των κομμάτων, το Μαξίμου φρόντισε χθες να χαμηλώσει τον πήχυ των προσδοκιών και ο κ. Τσίπρας τους διεμήνυσε ότι δεν θέτει ως προαπαιτούμενο τη συναίνεση, αλλά επιδιώκει έναν συντεταγμένο εθνικό διάλογο", γράφει η εφημερίδα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Πήγε για έλεγχο και βγήκε δαρμένος 

Στο περιστατικό του ξυλοδαρμού του αντιδημάρχου Κορδελιού-Ευόσμου Σωτήρη Μαγόπουλου με θύτη τον πατέρα του ιδιοκτήτη καφέ-μπαρ, που τόλμησαν να ελέγξουν για πολεοδομικές παραβάσεις, αναφέρεται η εφημερίδα και γράφει: "Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι έστειλε τον αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών Κορδελιού-Ευόσμου Σωτήρη Μαγόπουλο πατέρας νεαρού ιδιοκτήτη καφέ-μπαρ, το οποίο βρίσκεται στην πλατεία Εύοσμου, επειδή επιχείρησε να κάνει έλεγχο για πολεοδομικές παραβάσεις στο κατάστημα. Για τον έλεγχο μάλιστα υπήρχε εισαγγελική παραγγελία έπειτα από καταγγελίες πολιτών. Ωστόσο ο θερμόαιμος πατέρας, αντί να συνεργαστεί, επέλεξε να δείρει τον αντιδήμαρχο".

Ο ΛΟΓΟΣ: Ναι στο διάλογο όχι στη συναίνεση

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "Βοηθήστε με,με εκβιάζουν!" Γιατί εκλιπαρεί για συναίνεση ο Τσίπρας

"Το πρόσχημα για τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών είναι οι απειλές της Γερμανίας για «προσωρινή έξοδο» της χώρας από τη Συνθήκη Σένγκεν, με αφορμή το προσφυγικό, και η «μακροπρόθεσμη λύση» του Ασφαλιστικού", γράφει η εφημερίδα.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Το φιάσκο έχει όνομα και επίθετο

Για τα τεκταινόμενα στη Νέα Δημοκρατία, η εφημερίδα γράφει: "Έντονο παρασκήνιο, με περίεργες συμπτώσεις και υπόγειες διαδρομές, «αναδύεται» μετά την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα να προκαλούνται απορίες και πολλά ερωτήματα, την ώρα που αυξάνονται οι φωνές στο εσωτερικό του κόμματος που κάνουν λόγο για σαμποτάζ" 

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σφίγγει τη θηλιά στο λαό θωρακίζει τις τράπεζες

Όπως τονίζει η εφημερίδα "η συγκυβέρνηση μιλά με θράσος περί της υποτιθέμενης... «προστασίας» λαϊκών νοικοκυριών από κατασχέσεις, την ίδια ώρα που αυτή, κάτω από ακόμη αυστηρότερους όρους και προϋποθέσεις, θα κρίνεται από τα δικαστήρια. Ο λεγόμενος «Κώδικας Δεοντολογίας Τραπεζών» θα εμπλουτιστεί με νέες διατάξεις, προκειμένου να ενταθούν οι εκβιασμοί. Αναμένεται απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδας, που θα εκδοθεί μέσα στο Δεκέμβρη και θα αποτελέσει «μπούσουλα» για τις δικαστικές αποφάσεις που θα ανοίξουν το δρόμο για πλειστηριασμούς, αλλά και άλλους πιο προσοδοφόρους για τις τράπεζες τρόπους, με τους οποίους οι λαϊκές οικογένειες θα αναγκαστούν να χάσουν την κατοικία τους".

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ του Σαββατοκύριακου: Καφενείον η ΝΔ

"Προκαταβολές χωρίς υπογραφή σύμβασης, ανυπαρξία ικανής ρήτρας διασφάλισης της ΝΔ απέναντι στην εταιρεία, αγορά ηλεκτρονικών συσκευών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ χωρίς διαγωνισμό, παράδοση του εξοπλισμού χωρίς φορτιστές (!) στους χειριστές και εσωτερικά e-mails για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας συνθέτουν λίγα μόνο από τα στοιχεία μιας περίεργης υπόθεσης που θα κληθεί πλέον να διαλευκάνει η δικαιοσύνη", γράφει η εφημερίδα.

ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο: Ενας φόρος κάθε μήνα

Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα "από τον φετινό Νοέμβριο έως του χρόνου τον Δεκέμβριο οι φορολογούμενοι καλούνται ανά διάστημα 30 ημερών να εισφέρουν τον φορολογικό οβολό τους".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Παρελθόν σε 5 χρόνια ο πόνος της αρθρίτιδας

Η εφημερίδα κάνει λόγο για νέα θεραπεία με μία ένεση και προσθέτει: "Οι επιστήμονες ανέπτυξαν ένα πρωτοποριακό τρόπο για να εισαγάγουν τα φάρμακα απευθείας στο χόνδρο – ιστό, ένα επίτευγμα το οποίο προηγουμένως ήταν ανέφικτο. Η θεραπεία χρησιμοποιεί μικροσκοπικά σωματίδια των κυττάρων του ίδιου του ασθενούς για να πηγαίνει η νέα θεραπεία στις προσβεβλημένες αρθρώσεις".

ESPRESSO Weekend: Χαμός με ρόζ βίντεο μοντέλου

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με το «καυτό» υλικό που είχε στα χέρια του, ως ενθύμιο από τις ξέφρενες βραδιές που έζησε με το μεγάλο πάθος του, έκανε τελικά βούκινο την ερωμένη του, όταν του ζήτησε να χωρίσουν. Ο 32χρονος αποφάσισε να εκδικηθεί το γνωστό μοντέλο (επειδή τον χώρισε για τον διευθυντή του), στέλνοντας γυμνές φωτογραφίες της και sex tapes σε φίλους και συγγενείς της".

KARFITSA: Δεν εκβιαζόμαστε από τον ΟΑΣΘ

H εφημερίδα τονίζει: "Κι όμως σε περιόδου οικονομικής κρίσης υπάρχει μια εταιρία στη Βόρεια Ελλάδα που απασχολεί περίπου 2.500 εργαζόμενους, δίνει μερίσματα στους μετόχους της, πληρώνει ενοίκια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στους... μετόχους της (πάλι) που είναι και ιδιοκτήτες ακινήτων! Αναμένεται δε, να αυξήσει τις τιμές των υπηρεσιών και των αγαθών που προσφέρει γιατί... μπορεί! Ο λόγος για τον ΟΑΣΘ, μια ιδιωτική εταιρία που από το 1957 (οπότε και ιδρύθηκε) επιδοτείται από το κράτος με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να μετακινεί το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης".

KONTRA NEWS: Γελάει ο κόσμος με την κατάντια των πολιτικών μας

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "από τους γίγαντες της πολιτικής, τον Χαρίλαο Τρικούπη και τον Ελευθέριο Βενιζέλο, που ενέπνεαν στο λαό σοβαρότητα, ασφάλεια και εμπιστοσύνη και μεγάλωσαν τη χώρα, περάσαμε σε μικρομεσαίους προβληματικούς, ασήμαντους, απρόσωπους και κατά γενική ομολογία ανίκανους αρχηγούς οι οποίοι δυστυχώς αποφασίζουν για το μέλλον το δικό μας, των παιδιών μας και της χώρας. Πολιτικές φιγούρες χωρίς ιδεολογικό υπόβαθρο και χωρίς καμία καταξίωση στην κοινωνία, παριστάνουν τους αρχηγούς ανύπαρκτων στην ουσία κομμάτων, διεκδικώντας μάλιστα ηγεμονικό ρόλο στην πολιτική ζωή του τόπου". 

PRESS TIME: Προς τον Ερντογάν: Να ρίξουμε και εμείς τα αεροπλάνα σας;

Η εφημερίδα γράφει: "Ένας πτέραρχος εν αποστρατεία, σημειώνει με νόημα ότι «αν κάναμε εμείς αυτό που έκαναν οι Τούρκοι, τότε ο πάτος του Αιγαίου θα είχε γεμίσει με F- Ι 6 με την ημισέληνο στην ουρά». Υπερβολή; Όχι., αν σκεφτεί κανείς την ποιοτική υπεροχή της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας έναντι της Τουρκικής (οι πιλότοι μας θεωρούνται εκ των κορυφαίων του πλανήτη, μαζί με Ισραηλινούς και Αμερικανούς), αλλά και το κυριότερο, τις προκλήσεις που δέχονται αυτοί οι άνθρωποι καθημερινά".

SPIRTO: Ο Τόλης τραγουδάει για μια χούφτα ευρώ

"Φαίνεται πως οι εποχές που ο Τόλης Βοσκοπουλος ήταν «έχων και κατέχων» ανήκουν στο παρελθόν, καθώς, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Spirto», ο τροβαδούρος του έρωτα αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, τα οποία τον αναγκάζουν να κάνει κατά καιρούς κάποιες περιορισμένες εμφανίσεις, προκειμένου να ενισχύσει τα χαμηλό εισοδήματα του. όπως πρόσφατα που συμφώνησε με τον ιδιοκτήτη του «Baraonda» στο κέντρο της Αθήνας, όπου και θα εμφανίζεται δύο φορές την εβδομάδα, κυριολεκτικά για μια χούφτα ευρώ", επισημαίνει η εφημερίδα.

STAR PRESS: Φοιτήτριες στην πορνεία για μια τυρόπιτα

"Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από τον καθηγητή Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, Γρηγόρη Λάζο, για την πορνεία την τελευταία εξαετία στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, είναι αποκαλυπτική. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη βρετανική εφημερίδα «The Times», οι νεαρές Ελληνίδες, που εκδίδονται για μισή ώρα για να αγοράσουν ένα σάντουιτς ή μια τυρόπιτα, είναι πλέον πολύ περισσότερες από τις αλλοδαπές της ανατολικής Ευρώπης που είχαν κατακλύσει στο παρελθόν την Ελλάδα", γράφει η εφημερίδα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΑΓΟΡΑ: Οό το σχέδιο για τη σωτηρία των ταμείων

ΕΠΕΝΔΥΣΗ: Ματ με τρείς κινήσεις. Εντείνεται ο "πόλεμος" κατά διαφθοράς και φοροδιαφυγής

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Βόμβα" χρέους 567 δισ.

Η ΑΞΙΑ: Η μεγάλη ανατροπή του επιχειρηματικού χάρτη

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Το πλήρες κείμενο του "πακέτου" Νο2

ΚΕΦΑΛΑΙΟ: Γιατί ο κίνδυνος Bail in παραμένει στο τραπέζι