Χρονικό ορίζοντα κατασκευής του μετρό Θεσσαλονίκης έδωσε ο υφυπουργός υποδομών Παναγιώτης Σγουρίδης. Όπως είπε, το μετρό θα έχει περατωθεί το 2020 (οκτώ χρόνια μετά την αρχική γνωμοδότηση)...


Το αισιόδοξο αυτό μήνυμα έστειλε ο κ. Σγουρίδης πριν από λίγο, από το βήμα του συνεδρίου που οργάνωσε στη Θεσσαλονίκη το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ). Υποστήριξε πως βρέθηκαν οι λύσεις που απαιτούνταν και, από 1/1/2016 το έργο επανεκκινείται!

"Βρήκαμε κλειστά εργοτάξια, όταν αναλάβαμε. Υπήρχε ένα εκτελεσθέν έργο ύψους 330 εκ. ευρώ και απαιτήσεις από την ανάδοχο κατασκευαστικής εταιρίας που έφθαναν τα 710 εκ ευρώ. Το πρώτο πράγμα, από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, ήταν να υπάρξει διαπραγμάτευση ανάμεσα στην ανάδοχο εταιρία, το κράτος και τον κατασκευαστή. Το θέμα έκλεισε σχεδόν ως προς τα οικονομικά και καθορίστηκε το χρονοδιάγραμμα. Παραμένει η εκκρεμότητα να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι, με το καθεστώς που ίσχυε Έτσι θα γίνει", τόνισε ο υφυπουργός!

Ο κ. Σγουρίδης χαρακτήρισε το μετρό "υψίστης σημασίας έργο για να αναπνεύσει η πόλη της Θεσσαλονίκης'.

Όσο για το θέμα που έχει προκύψει με τον υπό κατασκευή σταθμό Βενιζέλου, είπε ότι "μετά από την απόφαση του ΚΑΣ να παραμείνουν τα αρχαία, περίπου κατά τα πρότυπα των σταθμών της Αθήνας, θα προχωρήσουμε στη νέα μελέτη η οποία θα τα διαφυλάσσει, οπότε το έργο σταθμού θα 'πάει' προς το τέλος των εργασιών όλου του έργου".

Λίγο αργότερα, ο κ. Σγουρίδης, μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης, τόνιζε πως "το έργο πρέπει να προχωρήσει και θα προχωρήσει"!

Επανεκκίνηση των έργων στο Αεροδρόμιο Μακεδονία

Μαζί με το μετρό, όμως, επανεκκινούν και τα έργα στο Αεροδρόμιο Μακεδονία. "Ο δεύτερος αεροδιάδρομος πρέπει να καθαριστεί από νάρκες. Η διαδικασιά προχωράει. Ήδη δόθηκαν 10 εκ ευρώ στην ανάδοχο εταιρία, καθώς είχε σταματήσει η χρημαοδότηση λόγω των κάπιταλ κοντρόλς", γνωστοποίησε ο υφυπουργός Υποδομών.

Ανακοίνωσε, ακόμη, ότι, τελικά, ξεπεράστηκαν τα εμπόδια και "θα υπάρξει ενιαία φωτοδότηση των διαδρόμων, όπως προβλέπεται. Το έργο θα επανεκκινήσει. Είναι ντροπή να μην υπάρχει στη Θεσσαλονίκη ένα διεθνές, μοντέρνο, αεροδρόμιο", πρόσθεσε.

Κέντρο Logistic στο Στραδόπεδο Γκόνου

Για τον κ. Σγουρίδη, πάντως, το μεγαλύτερο και πιο σημαντικό έργο είναι η κατασκευή μεγάλου διαμετακομιστικιού κέντρου (Logistics) στο στρατόπεδο Γκόνου. "Ήδη, ο χώρος καθαρίζεται από βλήματα και νάρκες του Α Παγκοσμίου Πολέμου. Το έργο προχωρά από την ΓΑΙΟΣΕ, για να δημιουργηθεί ένα κέντρο logistic στη Θεσσαλονίκη. Θα είναι διαφόρων κατευθύνσεων, με μια από αυτές τα agrologistics, καθώς το ευνοεί η πρωτογενής παραγωγή της περιοχής", τόνισε.

Τέλος, για τη δημιουργία ενιαίου φορέα, στη Θεσσαλονίκη, για τις αστικές συγκοινωνίες, είπε ότι την επιβάλει ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός 1370/2007, διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος καταδίκης της χώρας και της επιβολής νέου προστίμου. 

"Δε χωρά νέα καταδίκη. Είναι απαραίτητο να προχωρήσει ο ενιαίος φορέας μεταφορών -και θα προχωρήσει. Δε θα είναι ίδιος με τον ΟΑΣΑ. Κάτω από αυτόν τον φορέα θα 'κρεμαστούν' όλες οι επιβατικές μεταφορές που έχουν να κάνουν με το άνοιγμα των αστικών συγκοινωνιών, το μετρό, το μελλοντικό τραμ, τις θαλάσσιες συγκοινωνίες βόρειας και νότιας Θεσσαλονίκης, όπως και η διακίνηση των εμπορευμάτων", διευκρίνισε ο υφυπουργός Υποδομών.