Το χάος που επικράτησε στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ λόγω προαπαιτούμενων και πλειστηριασμών φιγουράρει στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Κανένα σπίτι δεν θα βγει σε πλειστηριασμό

Η εφημερίδα κάνει λόγο για "συμφωνία κυρίων μεταξύ του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και των τραπεζών για να αποτραπεί η υλοποίηση του απάνθρωπου μνημονιακού μέτρου σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων νοικοκυριών που αδυνατούν να ξεπληρώσουν τα δάνειά τους και κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους από τους τοκογλύφους δανειστές".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Τρικυμία"

Η εφημερίδα γράφει ότι "παραιτήθηκε από βουλευτής ο Σακελλαρίδης (μετά από παρότρυνση Τσίπρα) για να μη συναινέσει στα μέτρα! Διαγράφηκε ο Παναγούλης! Εκτός ΑΝ.ΕΛ. ο Νικολόπουλος, που καταψήφισε αλλά δεν παραδίδει την έδρα (όπως του ζήτησε ο Καμμένος).

ΕΘΝΟΣ: "Η συνταγή επιτυχίας για είσοδο σε ΑΕΙ-ΤΕΙ". "Πρώτη ρωγμή στην κυβερνητική συνοχή"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "οι σχολές με τη μεγαλύτερη ζήτηση και οι πιθανότητες εισαγωγής". "Το παρασκήνιο της παραίτησης Σακελλαρίδη και των διαγραφών Παναγούλη - Νικολόπουλου".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: O Τσίπρας "εκτέλεσε" τον "εκλεκτό" του Πούτιν

Σύμφωνα με την εφημερίδα, επιτροπή της Ρωσικής Δούμας "βλέπει ότι πολύ σύντομα ο Εσωκομματικός Αντίπαλος - "αντί Τσίπρας" - θα ακούει στο όνομα Γαβριήλ Σακελλαρίδης! Ο Γ. Σακελλαρίδης μαζί με το κίνημα των "53" θα αντισταθούν στο τσουνάμι μέτρων που θα έρθουν βάσει του υπογραφέντος Μνημονίου, όπου και θα έρθει και δεύτερη ρήξη - διάσπαση στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ με την δημιουργία νέου πολιτικού φορέα! Αυτός o νέος πολιτικός φορέας, ενδέχεται να απορροφήσει στους κόλπους του, και το Κόμμα ΛΑΕ, που θα έχει αλλάξει αρχηγό - και θα είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ""Γκρέμισαν" την προστασία Α΄κατοικίας". "Τρεις ακόμα και στον... αέρα η κυβέρνηση"

Η εφημερίδα γράφει ότι "ποιες είναι οι παγίδες για τους πιο αδύναμους "κόκκινους" δανειολήπτες και πως εξαϋλώθηκε η συνεισφορά του Δημοσίου". "Ισχυροί τριγμοί στο Μαξίμου μετά την ψήφιση του ανοίγματος των πλειστηριασμών και φόβοι εν όψει ασφαλιστικού και φορολογικού".

ΕΣΤΙΑ: "Μηδενικός φόρος στην Αλβανία!"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Εντι Ράμα, ανακοίνωσε τον εκμηδενισμό του φόρου στις μικρές επιχειρήσεις, αυτές δηλαδή που έχουν ετήσιο τζίρο έως 36.000 ευρώ".

Η ΑΥΓΗ: "Επίδειξη ευθύνης"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να βγάλει "τα κάστανα από τη φωτιά" και τη χώρα από την κρίση αποτύπωσαν οι χθεσινές εξελίξεις με αφορμή τη συζήτηση και ψήφιση του δεύτερου νομοσχεδίου προαπαιτούμενων μέτρων από τη Βουλή".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Οι πρώτες εξώσεις"

Η εφημερίδα γράφει ότι ""αδυνατισμένη" βγήκε η κυβερνητική πλειοψηφία από την ψηφοφορία για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.Διαγράφηκαν οι Στάθης Παναγούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ και Νίκος Νικολόπουλος από τους Ανεξάρτητους Ελληνες, επειδή διαφοροποιήθηκαν".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ρωγμή στην κυβερνητική πλειοψηφία"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σημαντικές ρωγμές στην κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή επέφερε η χθεσινή ψηφοφορία για το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει πλέον τη στήριξη μόλις 153 βουλευτών, μετά τη διαγραφή του κ. Στάθη Παναγούλη από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και του Ν. Νικολόπουλου από τον κ. Πάνο Καμμένο".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Σχέδιο δράσης για τη φιλοξενία προσφύγων

Όπως γράφει η εφημερίδα "Πρωτοβουλία συνεννόησης ανέλαβε στη Θεσσαλονίκη ο Γ. Μπουτάρης - «Ξενοκράτη» για τους πρόσφυγες ετοιμάζουν οι δήμαρχοι. Στη χθεσινή σύσκεψη οι δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης επιμένουν στην ανάγκη αξιοποίησης των ανενεργών στρατοπέδων ως χώρων φιλοξενίας των προσφύγων, όμως ο εκπρόσωπος του στρατού εξέφρασε τη διαφωνία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε αυτό το ενδεχόμενο".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ""Μπλόκο" σε πλειστηριασμούς και χαράτσια"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "διπλό "μπλόκο" στους πλειστηριασμούς και τα χαράτσια έξω από το υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδας, έστησαν χθες εκατοντάδες εργαζόμενοι και συνδικαλιστές από εργατικά σωματεία, συλλόγους αυτοαπασχολούμενων και συλλόγους γυναικών της Αθήνας".

ΤΑ ΝΕΑ: "Είμαστε δυο, είμαστε τρεις... είμαστε εκατόν πενήντα τρεις"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τις πρώτες απώλειες είχε στη χθεσινή ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα η κυβερνητική πλειοψηφία: στην αποχή Παναγούλη και στο "'όχι" Νικολόπουλου απάντησαν με διαγραφή οι Τσίπρας - Καμμένος - εξέλιξη που περιορίζει στους 153 τους βουλευτές της συμπολίτευσης, η οποία έχει στο επόμενο διάστημα να αντιμετωπίσει τη φορολόγηση των αγροτών και τη μείωση των συντάξεων".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Διατροφή «φάρμακο» ρίχνει τη χοληστερίνη

Η εφημερίδα κάνει λόγο για «Υπόκλιση» των New York Times στη Μεσογειακή Διατροφή και προτείνει τι να τρώμε από κρέας, όσπρια και γλυκά, για να πετύχουμε το στόχο μας.

ESPRESSO: Τα άστρα δείχνουν κόλαση

Η εφημερίδα στράφηκε στους αστρολόγους και γράφει: "Το δυνατό stellium (δηλαδή η συνύπαρξη άνω των τριών πλανητών ιττο ίδιο ζώδιο) που πραγματοποιείται για ένα δίμηνο στο ζώδιο της Παρθένου έχει δώσει στην Ιστορία κοινωνικές εκρήξεις, επαναστάσεις και πολέμους (1965). Τον Μάρτιο, που θα είναι ένας καθοριστικός μήνας, ίσως και τον Απρίλιο, η Ελλάδα θα ζήσει απανωτά γεγονότα και πολιτικές ανατροπές, σύμφωνα με την αστρολόγο κυρία Παπανικολοπούλου". Όσο για το ποιος θα πάρει την προεδρία της ΝΔ, γράφει ότι όλοι μπορούν, αλλά θα κερδίσει ο πιο δημοφιλής...

Kontranews: "Ανταρσία για να ρίξουν τον Αλέξη και να κάνουν Οικουμενική"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι ξένοι τοκογλύφοι δανειστές μαζί με τα ακραία συντηρητικά στοιχεία στην Ευρωπαϊκή Ενωση που εκφράζονται από τον Σόιμπλε και η τρόικα εσωτερικού, με πρωτοστάτες τους χρεωκοπημένους βαρόνους των Μέσων Ενημέρωσης, επιχειρούν να στήσουν σκηνικό κρίσης στην κυβέρνηση και στη συνέχεια να οργανώσουν ανταρσία για να ρίξουν τον Αλέξη".

STAR PRESS: Γιαγιά μαστροπός έβγαλε στο κλαρί 14χρονη νταντά

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ζευγάρι Ρουμάνων έφερε τη 14χρονη από τη Ρουμανία στη Λάρισα, για να προσέχει το εγγόνι τους. Τελικά, εξέδιδαν την νταντά για 40 ευρώ... 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Εύθραυστη ισορροπία"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κυβερνητικούς τριγμούς προκάλεσε η ψηφοφορία για την έγκριση του πολυνομοσχεδίου. Ο Στ. Παναγούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Ν. Νικολόπουλος από τους ΑΝΕΛ καταψήφισαν και διαγράφηκαν".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Λαβωμένη συγκυβέρνηση"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σοβαρά τραυματισμένη άφησε την κυβερνητική πλειοψηφία η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα των θεσμών, καθώς μειώθηκε σε 153 ο αριθμός των βουλευτών της μετά τη διαγραφή των Στάθη Παναγούλη (ΣΥΡΙΖΑ) και Νίκου Νικολόπουλου (ΑΝΕΛ), που δεν υπερψήφισαν το πολυνομοσχέδιο".