Στις 19/11 η δίκη του συλληφθέντος για την επίθεση στον Γ. ΚουμουτσάκοΕλεύθερος αφέθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές ο 24χρονος που κατηγορείται για δύο πλημμελήματα σχετικά με τη στάση του στην επίθεση σε βάρος του βουλευτή Γιώργου Κουμουτσάκου.


Ο συλληφθείς αρνείται τις κατηγορίες της συνέργειας σε σωματική βλάβη και διατάραξης της κοινής ειρήνης και υποστηρίζει ότι προσπάθησε να προστατεύσει τον βουλευτή της Ν.Δ.

Από την πλευρά της, η αστυνομία θεωρεί πως ο 24χρονος συμμετείχε σε οργανωμένο σχέδιο επίθεσης και πως προσπαθούσε να καθυστερήσει τη φυγή του κ. Κουμουτσάκου, ώστε να δεχθεί σκληρότερη επίθεση.

Και αυτό, γιατί όπως αναφέρεται, όταν ο νεαρός πιάνει τον Γιώργο Κουμουτσάκο, δεν τον οδηγεί προς τους άνδρες της Αστυνομίας, αλλά προς το πλήθος των διαδηλωτών, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η επίθεση με χτυπήματα και γροθιές. Ωστόσο, ο νεαρός εμφανίστηκε αυτοβούλως στην αστυνομία για να βοηθήσει το έργο της μαζί με φίλους του.

Οι καταζητούμενοι που φαίνονται στα βίντεο να χτυπούν τον βουλευτή παραμένουν εξαφανισμένοι.
Στα δικαστήρια ήταν πολλά μέλη Ποντιακών Σωματείων για συμπαράσταση καθώς ο 24χρονος νεαρός τα πρωϊνά δουλεύει σε γνωστή αλυσίδα ηλεκτρονικών παιχνιδιών και τα απογεύματα διδάσκει ποντιακούς χορούς.

Η δίκη του 24χρονου νεαρού ορίστηκε για τις 19 Νοεμβρίου.

Από το naftemporiki.gr

Σχόλια