Είναι ανάγκη να «σπάσει» η επετηρίδα στην ΝΔ και ο νέος αρχηγός της να μπορεί να δίνει τις μάχες στην κοινωνία «εκεί ακριβώς που ηττηθήκαμε», δηλώνει ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Απόστολος Τζιτζικώστας σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Καθημερινή».

Στις δύο αυτές προτεραιότητες για το κόμμα, ο κ Τζιτζικώστας υπογραμμίζει ότι στήριξε την απόφαση του για την διεκδίκηση της θέσης του προέδρου, παρά τις αρνητικές παραινέσεις, αλλά και το πρόβλημα εκλογιμότητας έως το 2019 και στην απουσία του από τα βουλευτικά έδρανα την επόμενη 4ετία. 

Επίσης, χαρακτηρίζει ως το μεγαλυτερο πρόβλημα του χώρου την άρνηση «να γυρίσουμε σελίδα, να αλλάξουμε γεννιά στη ΝΔ, να συντηρείται η επετηρίδα» και υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει χρόνος για περαιτέρω καθυστέρηση.

Ο  κ.Τζιτζικώστας δηλώνει ότι το σχέδιο του για την ΝΔ, «την μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη της χώρας, είναι να την κάνει σύγχρονη, αναπτύσσοντας πολιτικές στην λογική του κοινωνικού φιλελευθερισμού, ώστε να έχουν όλοι την ευκαιρία να αποκτήσουν τα εφόδια για να βρουν τη θέση τους στην οικονομία και την κοινωνία.