Η επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, είχε πολλά ντεσού:


Κατ' αρχήν, τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, υποδέχτηκαν στο Δημαρχείο οι γυναίκες των μεταλλωρύχων των Σκουριών. Τον υποδέχτηκαν με λουλούδια και χειροκροτήματα, λέγοντάς του ότι μετά το κλείσιμο των μεταλλείων είναι στο δρόμο. Εκείνος τους απάντησε: 


"Γνωρίζω το θέμα και παρόλο που οι καιροί είναι ύποπτοι λόγω της προεκλογικής συγκυρίας, σας λέω πως αν κερδίσουμε τις εκλογές θα εφαρμόσουμε τις αποφάσεις του ΣτΕ. Θέλουμε τις επενδύσεις που φέρνουν χρήματα στην Ελλάδα και μία από αυτές είναι των μεταλλείων της Χαλκιδικής. Μετά τις εκλογές θα επισκεφτώ τα μεταλλεία". 

Μέσα σε χειροκροτήματα τους είπε: "Ο αγώνας σας συνεχίζεται"!



Στη συνέχεια, τον κ. Μεϊμαράκη υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης κι ο προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος. Μετά τις πρώτες χειραψίες, πέρασαν στο εσωτερικό του φουαγιέ. 



Ο κ. Μεϊμαράκης είχε φθάσει στο Δημαρχείο συνοδευόμενος απο΄έναν... παλιό: Τον βουλευτή Α Θεσσαλονίκης, πρώην υπουργό, Σταύρο Καλαφάτη. Στο φουαγιέ ήταν άλλος ένας "παλιός", ο πρώην υπουργός Γιώργος Ορφανός. Ήταν, όμως, κι ένας καινούργιος: Ο νεοεισαχθείς στο ψηφοδέλτιο της Α Θεσσαλονίκης, Κώστας Ζέρβας. Τον κ. Ζέρβα σύστησε στον κ. Μεϊμαράκη ο... δήμαρχος Θεσσαλονίκης!



Ακολούθησε συνάντηση του κ. Μεϊμαράκη με τον δήμαρχο, στο γραφείο του τελευταίου, παρουσία των βουλευτών και αυτοδιοικητικών (ήταν εκεί και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας, δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Λαζ. Κυρίζογλου). 

Μετά τη συνάντηση, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αποκάλυψε πως, όπως έκανε και με τον Αλ. Τσίπρα, για λόγους ευγένειας, ευχήθηκε στον κ. Μεϊμαράκη να είναι.. πρώτος στις εκλογές!

Δείτε το βίντεο: