Την αισιοδοξία της ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ θα είναι η θετική έκπληξη των εκλογών εξέφρασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Αχαΐας Φώφη Γεννηματά, μιλώντας απόψε σε συγκέντρωση στην Πάτρα.

«Διεκδικούμε την τρίτη θέση, γιατί εμείς πρέπει να πάρουμε την τρίτη διερευνητική εντολή και όχι η Χρυσή Αυγή», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά και πρόσθεσε: «Ομολόγησαν χθες ότι έχουν την πολιτική ευθύνη για μια δολοφονία. Η ψήφος στη Χρυσή Αυγή δεν είναι πολιτική επιλογή. Είναι στήριξη σε εγκληματίες».

Αναφερόμενη στο ΠΑΣΟΚ η Φώφη Γεννηματά είπε ότι «κάθε μέρα επιστρέφουν σύντροφοί μας σε όλη την Ελλάδα και χιλιάδες άνθρωποι ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας».

Μάλιστα, σε αυτό το σημείο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε: «Θέλω και από εδώ, από την Πάτρα, να απευθυνθώ σε όλους, όσοι πορευτήκαμε μαζί τα προηγούμενα χρόνια, σε όσους ονειρευτήκαμε μαζί, σε όσους αλλάξαμε μαζί την Ελλάδα. Σας καλώ να ξανασυναντηθούμε. Το ΠΑΣΟΚ ήταν, είναι και θα παραμείνει για πάντα το κοινό μας σπίτι».

Αναφερόμενη στο μετεκλογικό τοπίο η Φώφη Γεννηματά σημείωσε ότι «η Ελλάδα χρειάζεται από τη Δευτέρα κυβέρνηση σταθερή, κυβέρνηση τετραετίας».