«Εγγύηση για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση και πάλη ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα που φέρνει μνημόνια, ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν, είναι μόνο το ΚΚΕ».

 

Αυτό τόνισε ο γενικός γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας απόψε σε ανοικτή συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.

Όπως τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, «το ΚΚΕ έχει πολιτική πρόταση ρήξης και σύγκρουσης με τα μονοπώλια, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την εξουσία τους», σημειώνοντας ταυτόχρονα, ότι «το ΚΚΕ θα μπει μπροστά, χωρίς να λογαριάσει κόπους και θυσίες, για να οργανωθεί η πάλη του λαού».

«Το ΚΚΕ δεν κάνει πίσω, δεν τα διπλώνει, δεν κουράζεται, αντέχει στις δυσκολίες γιατί έχει πίστη στο δίκιο του λαού», ανέφερε στην συνέχεια ο Δημήτρης Κουτσούμπας και όπως τόνισε, «αυτό το δίκιο πρέπει να βγει μπροστά με την ψήφο στο ΚΚΕ την Κυριακή».

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο γενικός γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ έκανε ιδιαίτερη αναφορά «για τους νόμους περικοπής κοινωνικών δικαιωμάτων των γυναικών, για την επιδείνωση της ζωής τους», λέγοντας μεταξύ άλλων: «Τα κόμματα που ευθύνονται για τις περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις σας, που ανέβασαν τα όρια συνταξιοδότησης, που έκαναν περικοπές στον κρατικό προϋπολογισμό, στις κοινωνικές δαπάνες, αυτές που αφορούν παιδικούς σταθμούς, κέντρα υγείας, δασκάλους και καθηγητές στα σχολεία, τολμούν να κάνουν ξεχωριστές συγκεντρώσεις ή να απευθύνονται ιδιαίτερα σε εσάς, γιατί δήθεν ενδιαφέρονται για τις ιδιαίτερες ανάγκες των γυναικών». Όπως πρόσθεσε, «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι λιγότερο υπεύθυνος από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ για τους νόμους περικοπής κοινωνικών δικαιωμάτων των γυναικών, για την επιδείνωση της ζωής τους» και συμπλήρωσε: «Δεν του αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία, γιατί δεν θα τη χρησιμοποιήσει, έστω για να επαναφέρει τις κατακρεουργημένες κατακτήσεις.»