Τιμώντας το έργο του μεγάλου δάσκαλου, πιανίστα, μαέστρου και συνθέτη Γιώργου Θυμή καθώς και την αγάπη και την εμπιστοσύνη του στη νέα γενιά, ο Σύλλογος των Φίλων της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης σε
συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης διοργάνωσαν συναυλία, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν υπέρ του Εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».


Στόχος της εκδήλωσης ήταν η συνέχιση της καθημερινής και πανελλαδικής προσπάθειας που καταβάλει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» να υποστηρίξει τα χιλιάδες παιδιά που κινδυνεύουν.

Τρεις σπουδαίοι πιανίστες, ο Κυπριανός Κατσαρής (Καλλιτέχνης της Unesco για την ειρήνη), ο Danylo Saienko (1ο Βραβείο Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου «Γιώργος Θυμής» 2015) και ο Γιώργος Κωνσταντινίδης, προσφέρθηκαν ευγενώς για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αποτίωντας φόρο τιμής στον μεγάλο δάσκαλο μέσα από τις ερμηνείες τους. Συμμετείχε η νεαρή βιολονίστα και υπότροφος της Ακαδημίας Αθηνών Ευγενία Φέιζο.

Παράλληλα, ο καθηγητής του ΚΩΘ Δημήτρης Ιωάννου και ο επιφανής μουσικολόγος Δρ. Γεώργιος Ιούλιος Παπαδόπουλος, μίλησαν για την προσωπικότητα, τη δράση και το έργο του αείμνηστου καλλιτέχνη της πόλης μας που άφησε την σφραγίδα του στο μουσικό γίγνεσθαι της Θεσσαλονίκης και της χώρας στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα. Συντόνισε η μουσικολόγος Εριφύλη Δαμιανού.