Η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ζωή Κωνσταντοπούλου, δέχθηκε σήμερα στο γραφείο της στη Βουλή, τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, κ. Μανιτάκη, ο οποίος της ανακοίνωσε επίσημα τα αποτελέσματα
των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, όπως διαμορφώνονται από την καταμέτρηση 19426 σε σύνολο 19513 τμημάτων.

Σε ερώτηση της κ. Κωνσταντοπούλου εάν υπήρξε δυσκολία στα αποτελέσματα, λόγω της καθυστέρησης που σημειώθηκε στην προγραμματισμένη ανακοίνωσή τους, ο κ. Μανιτάκης απάντησε: «Όχι, άλλωστε ξέρετε οι υπηρεσίες έχουν μεγάλη εμπειρία, γνωρίζουν, έχω κι εγώ μια μικρή εμπειρία από την προηγούμενη φορά. Και χαίρομαι γιατί όλα εξελίχθηκαν ομαλά, σύμφωνα με την εκλογική μας νομοθεσία και την κοινοβουλευτική τάξη. Εγώ σήμερα ήρθα, κυρία Πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων, για να σας εγχειρήσω τη νέα σύνθεση της Βουλής των Ελλήνων, όπως προέκυψε από τις εκλογές της 20 Σεπτεμβρίου. Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να την ανακοινώσετε, όπως απαιτεί η κοινοβουλευτική παράδοση και η συνταγματική τάξη, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε: «Κύριε Υπουργέ, σας ευχαριστώ πολύ. Πράγματι η συνταγματική τάξη και η δημοκρατική λειτουργία απαιτεί οι θεσμικοί εκπρόσωποι να υπηρετούν το πολίτευμα. Ευχαριστώ για την ανακοίνωση του αποτελέσματος των εκλογών. Εγώ με τη σειρά μου, θα επικοινωνήσω με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να του ανακοινώσω την αποτύπωση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης των κομμάτων στη Βουλή. Ήδη απ’ ό,τι ενημερώθηκα, βέβαια, από τα Μέσα Ενημέρωσης, έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες χωρίς αυτήν την ανακοίνωση. Σε κάθε περίπτωση, όμως, μέχρι να παραδώσω στον επόμενο Πρόεδρο της Βουλής θα υπηρετήσω το καθήκον μου και το πολίτευμα».

Στις 3μμ, η Πρόεδρος της Βουλής θα μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να προβεί στα συνταγματικώς προβλεπόμενα.