efimerides_03Τα βασικά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής ασχολούνται, φυσικά, με τις εκλογές, αλλά και με το αυριανό ντιμπέιτ. Η είδηση της ημέρας, πάντως, είναι η επανακυκλοφορία του Αγγελιοφόρου.

 

Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Μετωπική" Μεϊμαράκη - Τσίπρα

“Μια βδομάδα πριν τις εκλογές οι δύο μονομάχοι τα παίζουν όλα για όλα. Καθοριστικό θεωρείται απ΄ όλες τις πλευρές το αυριανό ντιμπέιτ αφού και οι δύο αρχηγοί επενδύουν πολλά σ΄ αυτό”, γράφει η εφημερίδα.

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: Η Ν.Δ. είναι με την Ευρώπη του Σόιμπλε

Συνέντευξη Τσίπρα έχει η εφημερίδα και γράφει: “Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για τις πιθανές συνεργασίες και αποκαλύπτει τι θα πει στον Β. Μεϊμαράκη στο αυριανό ντιμπέιτ”. Σε μία από τις απαντήσεις του, υπογραμμίζει: “Η διαφορά με τον Μεϊμαράκη είναι ότι εμείς εκπροσωπούμε τα συμφέροντα του λαού. Θέλουν να δώσουν πίσω όσο έδαφος κατακτήσαμε στη διαπραγμάτευση”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Ένας Εβραίος υπεύθυνος για τη “λαθροεισβολή” στην Ελλάδα

Η εφημερίδα υποστηρίζει πως “ο γενικός διευθυντής του "Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης" είναι ο επίσης εβραίος Γουίλιαμ Σουίνγκ που κατηγορείται για "επιχείρηση τρομοκρατίας της Νοτίου Αφρικής” κι είναι υπεύθυνος για τη μαζική μετακίνηση των Σύριων προσφύγων.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: Οι 206 ημέρες χάους και φάρσας που έφεραν την κατάρρευση

“Από την πανηγυρική μετεκλογική ατμόσφαιρα για την «κυβέρνηση της Αριστεράς» ως το απόλυτο ντέρμπι που δείχνουν τώρα οι δημοσκοπήσεις, η απελθούσα κυβέρνηση πρόλαβε να επαναφέρει την οικονομία σε ύφεση, τον Προϋπολογισμό σε ελλείμματα και την ανεργία σε αυξητική πορεία, «έσκισε» όλες τις προεκλογικές της δεσμεύσεις αντί να σκίσει το Μνημόνιο και, παράλληλα, οι τράπεζες έκλεισαν, επιβλήθηκαν capital controls που ισχύουν ακόμη και σήμερα, ενώ λίγο πριν από την προκήρυξη των εκλογών βρεθήκαμε και με ένα τρίτο Μνημόνιο και με άλλα 86 δισ. δανεικά στην πλάτη”, γράφει η εφημερίδα.

Η ΑΥΓΗ: "Εθνική" απάτη στην αυλή της Ν.Δ.

“Στις ανεξιχνίαστες υποθέσεις του παρελθόντος βουλιάζει η προεκλογική εκστρατεία της Ν.Δ. Η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου άνοιξε πάλι τον φάκελο "Πανγαία", που αφορά την πώληση, το 2013, της θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας στην οποία ενδεχομένως να εμπλέκονται στελέχη και πολιτικοί φίλοι της Ν.Δ. Τα ζητήματα της διαφθοράς και της διαπλοκής αναδεικνύονται πλέον σε καταλύτη της εκλογικής περιόδου”, γράφει η εφημερίδα.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Απαραίτητη η πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στη συνέντευξή του στην εφημερίδα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, τονίζει: “Δεν έχουμε την πολυτέλεια ούτε τις αντοχές ούτε, πολύ περισσότερο, της ψήφου διαμαρτυρίας ή τιμωρίας. Πληρώσαμε ήδη ακριβά, πάνω από 90 δισ. ευρώ τους τελευταίους έξι μήνες, την ψήφο τιμωρίας στις εκλογές του προηγούμενου Ιανουαρίου”.

Η ΕΠΟΧΗ: Κλειδί το πρόγραμμα απεμπλοκής.

Η εφημερίδα γράφει: “Η προεκλογική καμπάνια της ΝΔ, στην οποία περίοπτη θέση έχει πρόταση για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, δέχθηκε σοβαρά πλήγματα την περασμένη εβδομάδα. Πρώτον, ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε σταθερά και καθαρά στην πρώτη θέση, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, ενώ βρίσκεται σε ανοδική τάση έναντι της ΝΔ, που παρουσιάζει σαφή στασιμότητα”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ευ. Μεϊμαράκης: Κυβέρνηση και με μη πολιτικά πρόσωπα

Μήνυμα ότι στην περίπτωση κατά την οποία μετά τις εκλογές σχηματιστεί κυβέρνηση με κορμό τη Ν.Δ., στο υπουργικό συμβούλιο θα αξιοποιηθούν και μη πολιτικά πρόσωπα, με στόχο να έχει τον χαρακτήρα «Εθνικής Ελλάδος», εκπέμπει μέσω συνέντευξη στην «Κ» ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Παράδοση υπουργείων στους δανειστές

Η εφημερίδα επισημαίνει: “Πανίσχυροι γενικοί γραμματείς (που θα επιλεγούν από την τρόικα) θα αποφασίζουν και θα διατάσσουν. Με θητεία κατά το μοντέλο Θεοχάρη. Διακοσμητικά πρόσωπα οι έχοντες τα χαρτοφυλάκια”

Κυριακάτικη KONTRA NEWS: Για κακούργημα μεγαλοκαναλάρχης

Σύμφωνα με την εφημερίδα “για κακουργηματική απάτη παραπέμπεται από,τις αρμόδιες δικαστικές αρχές γνωστός καναλάρχης ο οποίος είχε ισχυρούς δεσμούς με το παρακρατικό και παραδικαστικό σύστημα που είχε στήσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Έγινε επίσης γνωστό ότι για την ίδια υπόθεση διατάχθηκε η άσκηση πειθαρχικής δίωξης εναντίον τεσσάρων δικαστών”.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Με το ψηφοδέλτιο δίνουμε τη μάχη για δυνατό ΚΚΕ

“Στην τελική μάχη, τα μέλη, οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ απευθύνουν κάλεσμα στα εργατικά - λαϊκά στρώματα, στη νεολαία για ισχυροποίηση του Κόμματος στις εκλογές της 20 Σεπτέμβρη. Τη βδομάδα που μας μένει δεν πρέπει να χαθεί ούτε λεπτό. Βρισκόμαστε σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε λαϊκό σπίτι, με τους εργαζόμενους, τους φτωχούς επαγγελματοβιοτέχνες και αγρότες, τους νέους, τις γυναίκες”, γράφει η εφημερίδα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Στην τελική μάχη με τα μυστικά όπλα

Σύμφωνα με την εφημερίδα “η εννιακομματική βουλή, που κάποτε μόνον ως ανέκδοτο μπορούσε να ακουστεί, δείχνει, με βάση τις δημοσκοπήσεις, να είναι πιθανή! Και, οπωσδήποτε, το κοινοβούλιο που θα προκύψει από τις εκλογές της επόμενης Κυριακής, δύσκολα θα περιλαμβάνει λιγότερο από επτά κόμματα”.

Ο ΛΟΓΟΣ: Θέρμανση για όλους το χειμώνα

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “αν δεν υπάρξουν σημαντικές ανατροπές στις διεθνείς τιμές και στην ισοτιμία δολαρίου - ευρώ, τότε σε έναν μήνα από σήμερα, οπότε και ξεκινά η νέα σεζόν θέρμανσης, το πετρέλαιο θα κάνει πρεμιέρα 0,80-0,85 ευρώ το λίτρο”.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Σταύρος - Φώφη, η νέα συγκυβέρνηση

Σύμφωνα με την εφημερίδα, “σε απόλυτο θρίλερ με εναλλαγή του προβαδίσματος μεταξύ ΓΥΡΙΖΑ και Ν .Δ., που εξακολουθούν όμως να κινούνται πολύ μακριά και από την υποψία αυτοδυναμίας, εξελίσσεται η εκλογική αναμέτρηση της επόμενης Κυριακής, αναδεικνύοντας το Ποτάμι του κ.Σταύρου Θεοδωράκη και το ΠΑΣΟΚ της κυρίας Φώφης Γεννηματά σε απόλυτους ρυθμιστές του μετεκλογικού πεδίου”.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: Το “παλιό” πιο καινούργιο από τον “νέο”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “ο τέως πρωθυπουργός θέλησε να διεξαχθεί η αντιπαράθεση με όρους «παλιού» και «νέου», ωστόσο υποτίμησε το γεγονός ότι πλέον όλοι οι πολιτικοί απευθύνονται σε ένα «υποψιασμένο» εκλογικό ακροατήριο, που δεν θέλει να ακούει φανφάρα και παχιά λόγια, αλλά προτάσεις, συγκεκριμένα προγράμματα και, κυρία», νέο ύφος και ήθος. Και στο γήπεδο αυτό, που ο Αλέξης Τσίπρας νόμιζε ότι είναι η «έδρα» του φαίνεται τελικά» ότι τα διαδοχικά γκολ τα βάζει ο πρόεδρος της ΝΔ -κι ας φοράει γραβάτα, κι ας είναι ηλικιακά μεγαλύτερος από τον Αλέξη Τσίπρα, κι ας προσπάθησαν οι πολιτικοί του αντίπαλοι και δη η Κουμουνδούρου να τον ταυτίσουν με το «παλιό»”.

ΤΟ ΒΗΜΑ: Μάχη εξουσίας για κυβέρνηση συνεργασίας...

Η εφημερίδα τονίζει: “Σε πολιτικό ντέρμπι νια νερά νεύρα εξελίσσεται η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση, η οποία θα κρίνει τους συσχετισμούς της επόμενης μέρας και κυρίως τη μορφή της νέας κυβέρνησης συνεργασίας, όπως προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις. Καθοριστικό θα είναι το αυριανό ντιμπέιτ καθώς οι δύο μονομάχοι θα επιχειρήσουν να πείσουν το μεγάλο ποσοστό των αναποφάσιστων”.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: 60,8 βλέπει νίκη Τσίπρα

“Τολμά να συγκρουστεί, είναι ειλικρινής, κοντά σιους πολίτες και καταλληλότερος για πρωθυπουργός, λέει ο κόσμος”, γράφει η εφημερίδα αναλύοντας δημοσκόπηση της Rass.

ΤΟ ΧΩΝΙ: Αυτοί οι δύο είναι η λύση και το ξέρεις

Η εφημερίδα αναφέρεται στους Τσίπρα – Καμμένο και υποστηρίζει ότι “το σύστημα (που φυσικά γνωρίζει ότι δίνει μάχη επιβίωσης και κάνει τα πάντα για να νοθεύσει την επιλογή σου) σού προωθεί τον «αμόλυντο» Σταύρο Θεοδωράκη. Αναμφισβήτητα, αυτός θα προταθεί από τους άλλους. Οι Γερμανοί τον έχουν ήδη ζητήσει δημόσια, εξάλλου. Και από την άλλη, υπάρχει ως κυβερνητική πρόταση η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου. Αυτή είναι η λύση. Και το ξέρεις”.

ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ισχυρή προστασία για τον εγκέφαλο τα ψάρια

Σύμφωνα με την εφημερίδα “οι ειδικοί συνιστούν τουλάχιστον δυο μερίδες ψάρι την εβδομάδα “.

FREDDO: “O Βαγγέλης είναι λαϊκό παιδί”

Συνέντευξη της πεθεράς του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Νίτσας Μαρούδα, ηθοποιού που αναδείχτηκε σε ρόλους σημαδιακούς, στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, έχει η εφημερίδα, στην οποία, η παλιά ηθοποιός λέει για την πολιτική: “Εμένα όμως όλα αυτά με έχουν εκνευρίσει. Έχω ζαλιστεί με τους τσακωμούς και τις ύβρεις. Σκοτώνονται μεταξύ τους. Οι ηθοποιοί μπροστά στους πολιτικούς είναι άγγελοι”.

REAL NEWS: Το ΔΝΤ επιστρέφει και φέρνει νέα μέτρα

Ο πρόεδρος του EWG Τόμας Βίζερ αποκαλύπτει στην «R» ότι θα υπάρξουν νέες εντατικές διαπραγματεύσεις και αλλαγή των όρων του μνημονίου αμέσως μετά τις εκλογές. Καλεί τα ελληνικά πολιτικά κόμματα να συμφωνήσουν και να προωθήσουν από κοινού τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης. Στο ίδιο μήκος κύματος ο Αλέξανδρος Κρητικός, Διευθυντής Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών, δηλώνει στην «R»: «Η αύξηση των φόρων στην παρούσα κατάσταση της Ελλάδας είναι "δηλητήριο"».