Την ανάγκη εθνικής συνεννόησης και λογικής στην κρίσιμη περίοδο που διανύει η χώρα για τη λύση των προβλημάτων, επισημαίνει σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και εκφράζει την πεποίθηση ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα στις επικείμενες εκλογές.

Ο κ. Μεϊμαράκης  δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ,  υπογραμμίζοντας πως «από τη στιγμή που θα είμαστε πρώτη δύναμη μπορεί να υπάρξει μια ευρύτατη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων του ευρωπαϊκού μετώπου για μια κυβέρνηση τετραετίας, σε ένα εθνικό σχέδιο οικονομικής και κοινωνικής ανάταξης».

Επίσης, ο αρχηγός της Ν.Δ  ασκεί κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον πως «για προσωπικό καπρίτσιο ή επειδή θέλει να δραπετεύσει,  οδηγεί τη χώρα χωρίς καμία επιχειρηματολογία σε έναν καταστροφικό δρόμο», και  επαναλαμβάνει ότι  οι εκλογές μπορούν να έχουν κόστος για τη χώρα, όχι για τη ΝΔ.

Σε ερώτηση αν αλλάξουν οι λίστες του κόμματος ή η ΝΔ θα πάει με τους ίδιους υποψηφίους στην κάλπη, ξεκαθαρίζει πως δεν θα αλλάξει μόνος αυτό που αποφάσισαν οι πολίτες πριν από μερικούς μήνες με τον σταυρό προτίμησης. Τέλος, τονίζει την ανάγκη η χώρα να έχει εθνικό σχέδιο, έναν οδικό χάρτη για να μπορέσει να εξέλθει από την κρίση και  να προχωρήσει αναπτυξιακά.