«Η πλειοψηφία του λαού θα μας δώσει την ευκαιρία να κυβερνήσουμε σε βάθος τετραετίας, δίνοντας καθαρή εντολή αυτοδυναμίας στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» τονίζει σε συνέντευξη στη Real News ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι θα συγκροτήσει τη νέα κυβέρνηση από μηδενική βάση, χωρίς να τηρείται κάποιου είδους επετηρίδα, που θα συγκεντρώνει ό,τι καλύτερο έχει αυτή τη στιγμή η χώρα και που είναι έτοιμο να στρατευτεί στην υπόθεση της μεγάλης αλλαγής.  «Θα έχουμε, επίσης», τόνισε, «ένα σίγουρο σύμμαχο στο πρόσωπο των ΑΝΕΛ».

Ο Αλέξης Τσίπρας  εξέφρασε ακόμη  την αποφασιστικότητα του να συνεχίσει και να εντείνει τη μάχη κατά της διαπλοκής μετά τις εκλογές.  Σε ερώτηση αν αποκλείει το ενδεχόμενο μεγάλου συνασπισμού με τη ΝΔ, κατέστησε  σαφές ότι «δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να βάλουμε από το παράθυρο στην κυβέρνηση το παλιό, αμαρτωλό, ένοχο για τα σημερινά δεινά πολιτικό κατεστημένο που ο λαός έδιωξε από την πόρτα». 

Ο κύριος Τσίπρας κατηγορεί τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι αποφάσισε να κηρύξει εμφύλιο πόλεμο, διαβεβαιώνοντας ότι αυτός ο πόλεμος  θα είναι μονόπλευρος. Προσέθεσε ότι όποιος έριξε την κυβέρνηση δεν μπορεί να κρυφτεί. Ερωτηθείς αν ήταν λάθος που πρότεινε τη Ζ. Κωνσταντοπούλου  για πρόεδρο της Βουλής, απάντησε ότι «είμαι από αυτούς που δεν διστάζω να αναγνωρίσω τα λάθη μου». «Αλλά για όσους το παραξήλωσαν στην κριτική τους για την επιλογή μου, ένα έχω να πω: «Έχει η ζωή γυρίσματα» υπογράμμισε. 

Τέλος, χαρακτήρισε απαράδεκτο και λάθος, τόσο από δημοκρατική όσο και από ηθική άποψη, να στρέφονται εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας και «της συνταγματικής τάξης που τηρεί με ευλάβεια ο Προκόπης Παυλόπουλος προκειμένου να υπηρετήσουν πολιτικές σκοπιμότητες».