Άμεσο αποτέλεσμα από την κάλπη ζήτησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

 

Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε την ανάγκη να σχηματιστεί κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου και σημείωσε: «Θα πρέπει οι συνετές δυνάμεις της χώρας να βοηθήσουν η μία την άλλη ώστε να έχουμε ένα άμεσο αποτέλεσμα μετά τις εκλογές και να μην πάμε πάλι σε νέα παλινδρόμηση. Δεν είμαστε πάρα πολύ αισιόδοξοι, γιατί νομίζουμε ότι στις κορυφές δεν έχουν αλλάξει μυαλά, αλλά νομίζω ότι ο ελληνικός λαός μπορεί να επιβάλει λύσεις στη σωστή κατεύθυνση».

Είπε ακόμη ότι «τα παλιά κόμματα - και τώρα πλέον δικαιούμαστε να συμπεριλαμβάνουμε και τον ΣΥΡΙΖΑ σε αυτά, που έχει μια κυβερνητική αναφορά γύρω στους 7 μήνες - θέλουν να μεταφέρουν την κουβέντα όχι στα προβλήματα, στους τύπους. Εμείς θα επιμείνουμε και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια προεκλογική μάχη για τα προβλήματα των Ελλήνων, για τα προβλήματα της κοινωνίας. Έχουμε λύσεις. Μπορεί τα προβλήματα να είναι δικά τους αλλά εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε τις λύσεις και να τις προβάλλουμε».

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστας, είπε: «Η Ελλάδα χρειάζεται μια οικονομία με λιγότερους φόρους και περισσότερα κίνητρα. Βλέπουμε να γίνεται ακριβώς το αντίθετο. Ζήτησα από τον Σταύρο Θεοδωράκη να μας βοηθήσει προκειμένου να ενισχυθούν οι Περιφέρειες, οι οποίες είναι σε οριακή κατάσταση, αφού λειτουργούν με μείωση προϋπολογισμού άνω του 75%. Δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε πια ούτε τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις μας. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων, όπως και η χώρα, που χρειάζεται εθνική συνεννόηση όλων των δυνάμεων. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση».

Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τον κ. Θεοδωράκη για το πρόβλημα με τα έργα ΕΣΠΑ που έχουν “παγώσει” και ζήτησε να ασκηθεί πίεση στο θέμα του μετρό.

«Τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια σε σχέση με το μετρό είναι μια μεγάλη προσβολή την οποία χρεώνεται το κράτος των Αθηνών. Είναι έξω από κάθε λογική. Θα μπορούσε να γίνει μια μεγάλη επιθεώρηση με όλους τους πρωθυπουργούς και τους υπουργούς που έρχονται και υπόσχονται ότι την επόμενη στιγμή θα βρεθεί με μετρό η Θεσσαλονίκη κι όλα αυτά διαψεύδονται», απάντησε ο κ. Θεοδωράκης.