«Σκευωρία» και «υπηρεσιακή αθλιότητα» κατήγγειλε ο Αλέξης Μητρόπουλος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στόχος είναι ο εξοστρακισμός του από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και διαμηνύοντας «δεν θα αφήσω ούτε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε κάποιον σύντροφο να με σπιλώσουν...». 


Ωστόσο, ο κ. Μητρόπουλος, αρνήθηκε μέχρι την τελευταία στιγμή της συνέντευξης Τύπου -που παραχώρησε σε αίθουσα της Βουλής- και παρά τις επίμονες ερωτήσεις, να κατονομάσει ποιος είναι εκείνος, ο οποίος ενήργησε για να φτάσει ξανά ο φάκελός του στη Βουλή, παραμονές της διάλυσής της.

Μίλησε για «αλληλουχία γεγονότων που οδηγούν σε πρόσωπο» και υποστήριξε πως «άλλοι παύτηκαν σε ένα βράδυ και άλλοι αναβαθμίσθηκαν σε ένα βράδυ για να έρθει η υπόθεσή μου στο προσκήνιο» και ισχυρίστηκε πως ο εφοριακός, που επέβαλε το πρόστιμο πήρε προαγωγή, ενώ από τον εφοριακό που διαφωνούσε για την υποβολή προστίμου αφαιρέθηκαν αρμοδιότητες.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξη Τύπου, και αναφορικά με το περιεχόμενο της συνομιλίας του με τον υπουργό Επικρατείας αρμόδιο για την Διαφθορά, Παναγιώτη Νικολούδη, ο κ. Μητρόπουλος είπε σήμερα ότι ο ίδιος επικοινώνησε με τον υπουργό -τον οποίο χαρακτήρισε «έναν από τα εντιμότερα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- και πως ο κ. Νικολούδης δεν του ανέφερε κάτι συγκεκριμένο, αλλά ο ίδιος υπέλαβε από τη συνομιλία ότι κάποιος είχε συμφέρον προτού κλείσει η Βουλή, να διαβιβαστεί εκ νέου η υπόθεση. Όπως είπε, πάντως, ο κ. Μητρόπουλος «ενοχλήθηκε από προσπάθειες διάψευσης» και «στενοχωρήθηκε διότι το ίδιο πόρισμα, ο ίδιος φάκελος, ήρθε στη Βουλή».

«Δεν θα αφήσω ούτε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε κάποιον σύντροφο μέσα από αυτή την σκευωρία, την υπηρεσιακή αθλιότητα να με σπιλώσουν» τόνισε ο κ. Μητρόπουλος και δήλωσε ότι δεν αρκείται ούτε στη δήλωση του Νίκου Βούτση, πως «η διαφορά είναι ιδεολογική, οι φράσεις του και η επτάμηνη στάση του και η αποδόμηση της συμφωνίας και όχι το προσωπικό θέμα», παρότι τον εκφράζει, όπως ανέφερε, ο τρόπος με τον οποίο αναλύει το θέμα του ο πρώην υπουργός.

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία ηθική νομιμοποίηση και βάση να αποκλείσει τον πρώτο σε ψήφους βουλευτή στην περιφέρειά του», ανέφερε, ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα ξεκαθάρισε πως «αν με κόψει για ιδεολογικούς όρους θα τον τιμήσω και θα πάρω τις αποφάσεις μου». Ωστόσο, δήλωσε πως «μέχρι αυτή την ώρα» δεν έχει καμία πρόθεση εναλλακτικής πολιτικής διαδρομής και θα αποφασίσει μετά την απόφαση της ηγεσίας του κόμματος.