Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν οι προβολές του Ιουλίου, το «Σινεμά με θέα», η πιο δροσερή πρόταση εξόδου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, επιστρέφει τον Σεπτέμβριο στο roof του Μεγάρου. 


Για δυο τετραήμερα, 7-10 Σεπτεμβρίου και 14 -17 Σεπτεμβρίου, το ωραιότερο μπαλκόνι της πόλης της Θεσσαλονίκης, θα φιλοξενήσει ταινίες που ξεχώρισε  το κοινό την τελευταία τριετία.

Αγαπημένοι ηθοποιοί πρωταγωνιστούν στις τέσσερις ταινίες που θα προβληθούν στο «Σινεμά με θέα». Η Μαριόν Κοτιγιάρ δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας στην ταινία Δυο ημέρες, μια νύχτα των Ζαν-Πιέρ και Λικ Νταρντέν, ενώ ο Τομ Χάρντι μας καλεί στην πιο συναρπαστική κινηματογραφική διαδρομή μέσα από το Σε λάθος χρόνο  του Στίβεν Νάιτ. Στο φιλμ Το παρελθόν του Ασγκάρ Φαραντί, ενώνουν τις δυνάμεις τους η  Μπερενίς Μπεζό, πρωταγωνίστρια της επιτυχίας The Artist και ο εκπληκτικός  Ταχάρ Ραχίμ, που μας καθήλωσε στην ταινία Ο προφήτης. Τέλος,  η Οντρέ Τοτού και ο Ρομέν Ντουρίς, με φόντο το Μανχάταν συναντούν ξανά τους ήρωες του Euroflirt στο ανάλαφρο Μια Γαλλίδα στο Μανχάταν του Σεντρίκ Κλαπίς.

Πληροφορίες:
www.filmfestival.gr - 2310378400
www.tch.gr - 2310895938-9
Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος 4,00 ευρώ
Κάτοχοι Κάρτας Μέλους CineΚάρταF, φοιτητές, μαθητές, κατόχοι κάρτας ανεργίας 3,00 ευρώ
Εκδοτήρια: 
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Εκδοτήριο Μεγάρου Μουσικής , πλ. Αριστοτέλους 
www.tch.gr
Πρόγραμμα προβολών (έναρξη προβολών 21:00)
Δευτέρα 7/9 & Τρίτη 8/9
Δύο ημέρες, μία νύχτα
Τετάρτη 9/9 & Πέμπτη 10/9
Σε λάθος χρόνο 
Δευτέρα 14/9 & Τρίτη 15/9
Το παρελθόν 
Τετάρτη 16/9 & Πέμπτη 17/9
Μια Γαλλίδα στο Μανχάταν 

Αναλυτικά οι ταινίες:



Δυο ημέρες, μια νύχτα / Deux Jours, Une Nuit
Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, 2014, 95’
Σκηνοθεσία Ζαν-Πιέρ και Λικ Νταρντέν / Πρωταγωνιστούν:  Μάριον Κοτιγιάρ, Φαμπρίτσιο Ρονγκιόνε, Κατρίν Σαλέ

Η Σαντρά είναι μια εργαζόμενη μητέρα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Θα χάσει τη δουλειά της, εκτός κι αν καταφέρει μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο να μεταπείσει τους συναδέλφους της, ώστε να αποποιηθούν το μπόνους τους. Η ηρωίδα θα δώσει μια μάχη ενάντια στο χρόνο, αλλά και σε ένα ολόκληρο σύστημα που καταβροχθίζει την έννοια της ατομικής ευθύνης. Στο γνώριμο ύφος τους η αδερφοί Νταρντέν, μας χαρίζουν ακόμη μια διεισδυτική και πολιτικά αιχμηρή ταινία, ένα κοινωνικό σχόλιο για τα σημεία των καιρών μας. Εκπληκτική είναι η ερμηνεία της Μαριόν Κοτιγιάρ στο ρόλο της Σαντρά.



Σε λάθος χρόνο/ Locke  
Μεγάλη Βρετανία, ΗΠΑ, 2013, 85’
Σκηνοθεσία Στίβεν Νάιτ /Πρωταγωνιστούν: Τομ Χάρντι, Ρουθ Γουίλσον, Ολίβια Κόλμαν

Αργά το βράδυ, ο μηχανικός Άιβαν Λοκ φεύγει με το αυτοκίνητό του από το εργοτάξιο προς μια άγνωστη κατεύθυνση. Μέσα από διαδοχικά τηλεφωνήματα που δέχεται στη διάρκεια της διαδρομής του, ξετυλίγεται η ιστορία του ήρωα, τα προβλήματά του, αλλά και τα διλήμματα στα οποία καλείται να λάβει σημαντικές αποφάσεις. Τόσο η καριέρα του, όσο και η σχέση με την οικογένειά του βρίσκονται σε κίνδυνο. Ο Τομ Χάρντι κρατά σε εγρήγορση τον θεατή, ο οποίος γίνεται μάρτυρας μιας απίστευτα φορτισμένης διαδρομής γεμάτης σασπένς.



Το παρελθόν / Le Passé
Γαλλία, Ιταλία, Ιράν, 2013, 130'
Σκηνοθεσία: Ασγκάρ Φαραντί / Πρωταγωνιστούν: Μπερενίς Μπεζό, Ταχάρ Ραχίμ, Αλί Μοσάφα

Ο Αχμάντ θα επιστρέψει από το Παρίσι στην Τεχεράνη για να οριστικοποιήσει το διαζύγιό του με τη σύζυγό του Μαρί. Κατά τις χρονοβόρες διαδικασίες, ο ήρωας θα έρθει αντιμέτωπος με την καινούρια σχέση της Μαρί με έναν Άραβα, τις έντονες συγκρούσεις με την κόρη της, αλλά και με κρυμμένα μυστικά του παρελθόντος. Ο σκηνοθέτης της ταινίας Ένας χωρισμός, δομεί ένα οικογενειακό δράμα, με ήρωες που αδυνατούν να δουν στα μάτια την πραγματικότητα. Δυο βραβεία στο Φεστιβάλ των Καννών, της Οικουμενικής Επιτροπής για τον Ασγκάρ Φαραντί και ερμηνείας για την καθηλωτική Μπερενίς Μπεζό.



Μια Γαλλίδα στο Μανχάταν /Casse-Tête Chinois
Γαλλία, ΗΠΑ, Βέλγιο, 2013, 117'
Σκηνοθεσία: Σεντρίκ Κλαπίς / Πρωταγωνιστούν: Ρομέν Ντουρίς, Οντρέ Τοτού, Σεσίλ ντε Φρανς, Κέλι Ράιλι

Η ζωή του 40χρονου Ξαβιέ γίνεται άνω-κάτω, όταν η πρώην του και μητέρα των δυο παιδιών του, Γουέντι μετακομίζει από το Παρίσι στο Μανχάταν. Αποφασίζει να τους ακολουθήσει προκειμένου να είναι κοντά στα παιδιά. Στη Νέα Υόρκη ψάχνει για σπίτι, προσπαθεί να ολοκληρώσει το μυθιστόρημά του και να γίνει για τρίτη φορά πατέρας, καθώς η λεσβία φίλη του Ιζαμπέλ, περιμένει το παιδί τους! Οι ήρωες του Euroflirt μεγάλωσαν, οι σχέσεις τους όμως παραμένουν πάντα πολύπλοκες. Ο Σεντρίκ Κλαπίς τους συναντά ξανά μετά από χρόνια, σε μια ρομαντική κομεντί που κλείνει το μάτι στη σημερινή γενιά των 40άρηδων.