Απόπειρα απόδρασης κρατουμένων από το σωφρονιστικό κατάστημα Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα. 


Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι κρατούμενοι έγιναν αντιληπτοί από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ενώ φέρεται ότι έσκαψαν πολλά μέτρα βάθος προκειμένου να διαφύγουν από τη φυλακή.

Σύμφωνα με το corfupress.com, σωφρονιστικοί υπάλληλοι ανακάλυψαν τρύπα σε χώρο εντός της φυλακής, η οποία συνδεόταν με τούνελ το οποίο προϋπήρχε, μάλλον από την εποχή της μεγάλης απόδρασης το 1996. Η τρύπα -σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις- δημιουργήθηκε από κρατούμενους το προηγούμενο χρονικό διάστημα, με σκοπό να συνδεθεί με τα τούνελ προς την περιοχή της Γαρίτσας για να επιχειρηθεί απόδραση.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ανακάλυψαν και την τρύπα και το σχέδιο και απέτρεψαν την εξέλιξή του. Πληροφορίες αναφέρουν πως όταν εντοπίστηκε η τρύπα, οι κρατούμενοι ήταν ήδη μέσα και έσκαβαν σε απόσταση μεγαλύτερη των 30 μέτρων από την ακτίνα του κελιού που είχαν ξεκινήσει την επιχείρηση, ενώ είχαν ήδη μεταφερθεί στη στοά προσωπικά τους αντικείμενα με στόχο την άμεση διαφυγή από τις φυλακές. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στο σχέδιο συμμετείχαν περισσότεροι από 15 κρατούμενοι, ωστόσο μέχρι στιγμής, καμία επίσημη ανακοίνωση δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα.